visual: TeamNL

Het tafeltennisduo Kelly van Zon – Frederique van Hoof heeft een superprestatie neergezet op de Paralympische Spelen. De Nederlanders wonnen donderdag een zilveren medaille in het teamtoernooi. In de finale waren de topfavorieten Jingidan Mao en Wenjun Huang te sterk met 3-0.

Dat mocht de pret niet drukken, want deze zilveren medaille is vrij onverwachts. Een aantal maanden geleden was er niet eens een team voor Nederland. Maar toen de kans zich voordeed om als Nederlands team naar de Paralympics te gaan, was de keuze natuurlijk snel gemaakt. Kelly en Frederique trainden voorafgaand aan het toernooi niet veel samen, maar alles viel op zijn plek tijdens hun geweldige teamtoernooi.

Het is geen verrassing dat China met het goud er vandoor ging. De Chinezen zijn nummer 1 en 2 in klasse 8 individueel van deze spelen en wonnen dus met 3-0. Kelly van Zon verlaat Tokyo dus met een gouden én zilveren medaille. En Frederique van Hoof, die droomde van de Paralympics van Parijs maar dus ineens naar Tokyo mocht, debuteert op het mondiale podium met een fantastische zilveren medaille.

‘Bonusmedaille’
Frederique van Hoof zei voor de camera van de NOS over de zilveren medaille: “Ik had dit nooit verwacht deze prestatie, voorafgaand aan het toernooi kon ik hier alleen maar van dromen. Het was een fantastisch toernooi voor mij als debutant. Het was heel leerzaam voor me.” Ook Kelly sprak van een ‘bonusmedaille’. “China was een maatje te groot, dat was normaal. Frederique en ik zijn nog niet op elkaar ingespeeld en de Chinezen waren oppermachtig. De klik tussen Frederique en mij is er, misschien blijven we vaker samen spelen.”  Bekijk hier het interview.