Archieffoto Max van Amerongen

TeamNL Paratafeltennis kende donderdag een zware eerste dag op het Paralympisch Kwalificatietoernooi. Van de vijf Nederlanders boekte in Slovenië alleen Gerard van Grunsven één zege in de eerste groepsduels. 

Bart van der Zanden speelde tegen de nummer de huidige nummer 4 van de wereld: de Oekraïner Ivan Mai. Bart had zeker in de tweede game kans om op 2-0 in games te komen, maar helaas verloor hij die game. Uiteindelijk werd het 1-3 verlies.

Gerald van Grunsven speelde tegen de eerste geplaatste Turk Caliscan. Gerald startte matig, maar kwam daarna erg goed terug. Gerald verloor met klein verschil in de vijfde game, met 2-3 dus. Gerald was de enige die ook een tweede poulewedstrijd moest spelen. En met succes. Hij won van de Zweed Olson. Vandaag (vrijdag) moet Gerald winnen van de Belg Bart Brands om een ronde verder te komen.

Frederique van Hoof wist een game uit het vuur te slepen tegen de gedoodverfde favoriete, de Hongaarse Arloy: het werd 1-3 in haar nadeel.

Max van Amerongen trof de Thaise nummers 1 geplaatste Phisit Wanggphonphanthanasif. Max wist niet echt een vuist te maken en verloor met 3-0.

Femke Cobben verloor van de Finse Aino Sirri Maaria Topla met 1-3. Ze begon ietwat nerveus en kon de opgelopen achterstand van 2-0 in games net niet goedmaken. Ze verloor nipt de vierde game.

Bondscoach Lumen Dekker wist dat zijn team voor een zware kluif stond in Slovenië. Enkel de spelers die eerste wordt in zijn of haar klasse, kwalificeren zich voor de Paralympics. Dat is een zware taak. “Op dag twee twee moeten er betere uitslagen op het bord komen om zicht te houden op toernooiwinst”, aldus Dekker.

Livestream
Er is geen publiek welkom bij de wedstrijden, maar de duels zijn te volgen via het officiële YouTube kanaal van NPC Slovenië. Bovendien blijft u via de kanalen van de NTTB ook op de hoogte van de ontwikkelingen van TeamNL Para-tafeltennis.

De wedstrijdschema’s zijn hier te bekijken en de uitslagen worden hier gepubliceerd.