In Veenendaal, bij tafeltennisvereniging SKF, werd op zondag 6 maart het A-toernooi gespeeld. Dit toernooi werd georganiseerd als alternatief voor de Nederlandse kampioenschappen die zijn verplaatst naar 22 en 23 oktober.

Het deelnemersveld bestond in eerste instantie zowel bij de heren als bij de dames uit 10 spelers. Naast spelers met een A-licentie zijn ook de spelers benaderd die hun A-licentie per 1 januari zijn kwijtgeraakt. Door een aantal afmeldingen werd er bij de dames uiteindelijk een 6-kamp gespeeld en bij de heren een 9-kamp.

Dames
De 16-jarige Xijin Zheng (SKF) wist al haar wedstrijden te winnen. Alleen tegen Melanie Bierdrager (SKF) en Daantje Lommen (Westa) had ze een 5e game nodig. Esmee van Marwijk (Scylla) bemachtigde de 2e plaats. Zij en Melanie Bierdrager wonnen beiden 3 wedstrijden maar onderling had Esmee de beste papieren.
Alle uitslagen van de dames zijn hier te bekijken.

Heren
Bij de heren was er ook een ongeslagen winnaar. Kas van Oost (Red Stars) was oppermachtig en had alleen tegen Floris ZurMuhlen (TOGB) 5 games nodig.
Opvallend was de 2e plaats voor Arjan Huiden (Taverzo). Arjan die de laatste weken liet zien in een goede vorm te verkeren verloor alleen de wedstrijd tegen Kas van Oost.
Jochem de Hoop (Maashorst) noteerde 5 winstpartijen en eindigde op de 3e plaats.
Alle uitslagen van de heren vind je hier.

 

Spelers: Kas van Oost (groen) en Floris ZurMuhlen (rood). Foto: Rick Pouwels