Na tweemaal een jaar uitstel in verband met Covid-19 vinden de WUG 2021 (naam is onveranderd) van 28 juli tot 8 augustus 2023 plaats in Chengdu (China). Alle Covid-19 beperkingen heeft China opgeheven.

Deelname World University Games
Het WUG is het grootste multisport evenement in de wereld na de Olympische Spelen en staat open voor topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs. Het programma bestaat uit atletiek, badminton, basketbal, handboogschieten, judo, ritmische gymnastiek, roeien, schermen, schietsport, schoonspringen, taekwondo, tafeltennis, tennis, turnen, volleybal, waterpolo, wushu en zwemmen. De Nederlandse delegatie wordt samengesteld en uitgezonden door de Stichting Studentensport Nederland Topsport. Nederlandse deelname zal dit jaar beperkt zijn tot de individuele sporten. Voorwaarden voor uitzending zijn:

  • Studerend aan een Hoger Onderwijs instelling of diploma behaald in 2020, 2021, 2022 of 2023
  • Geboren tussen 1-1-1996 en 31-12-2005
  • Spelend in de Eredivisie of op vergelijkbaar niveau in het buitenland
  • In het bezit zijn van een A-licentie

Kosten
De kosten voor deelname zijn voor eigen rekening. Via universitaire sportcentra of eigen onderwijsinstellingen kunnen deelnemers in veel gevallen een beroep doen op plaatselijke fondsen. Er moet in ieder geval rekening gehouden worden met de reiskosten, de verblijfskosten van € 70,- p.p.p.d., de FISU fee van € 20,- p.p., de ITO fee (kosten wedstrijdleiding afhankelijk van internationale federatie in betreffende sport), visumkosten en mogelijk een PCR-test voor zowel de heen- als de terugreis.

Ben je geïnteresseerd in deelname, dan kun je dat tot 25 maart 2023 schriftelijk kenbaar maken aan Marcel Kraa, die je van verdere informatie kan voorzien. Klik hier voor meer informatie over de World University Games.