Anne Vlieg, ex-bondscoach van het Nederlands damesteam, geeft op vrijdagavond 1 december een clinic over ‘tafeltennismateriaal’ in de trainings- annex wedstrijdzaal van JCV in Vught. De Groningse oud-international zal daar samen met JCV’s jeugdtrainer Jordi van der Schoot laten zien en ervaren wat bepaald materiaal doet en welke consequenties een keuze voor spelers heeft.
Bij de demonstratie staat de vraag centraal welk materiaal het beste bij iemand past. Zo zal het in eerste instantie gaan over de vraag welke grip van het frame het lekkerst in de linker of rechter hand ligt? Is dat recht, holrond of voelt anatomisch gevormd toch beter? Verder komen onderwerpen als rubberdiktes, snelheid, controle, lange en korte noppen, spin, anti-topspin, kleur en merken aan bod. Tijdens en na de demonstratie kunnen vragen over materiaal(keuze) worden gesteld en desgewenst krijgen bezoekers en deelnemers advies. De zaal van JCV is gevestigd aan Van de Pollstraat 3A in Vught, naast basisschool De Piramide.
Voor de clinic zijn leden van JCV uitgenodigd, maar ook geïnteresseerden van andere clubs zijn op 1 december van harte welkom. Tussen 18.00 uur en 19.15 uur wordt de clinic gegeven voor jeugd en hun ouders, van 19.30 uur tot 20.45 uur is de zaal van JCV beschikbaar voor senioren. Voor alleen kijken, luisteren, verbazen en advies is er een vrije inloop. Wil je deelnemen aan de clinic, stuur dan een mailtje naar rudi@tabletennisstore.eu
Voor eind van dit jaar of begin volgend jaar heeft Anne Vlieg bij JCV voor de wat meer gevorderde spelers nog een speciale clinic over de service bij tafeltennis op het programma staan.