Een maand geleden is de eerste podcast van de Tafeltennisbond gelanceerd. We vragen de inititatiefneemster, bestuurslid Jeugdsport Eline Rondaij, naar de reden.

Je bent gestart met een podcast. Wat is het idee? Wat zijn de plannen?
‘Ik vind het zelf heerlijk om een podcast te luisteren en doe dit bijna dagelijks. Bijvoorbeeld als ik met het OV reis, als ik aan het hardlopen ben of juist als ontspanning tijdens een rondje wandelen in de natuur. Ik haal daar veel inspiratie en kennis uit en ik hoop datzelfde eigenlijk te creëren voor tafeltennissers. Ik geloof dat er heel veel kennis is in tafeltennisland en ik wil door middel van een podcast een platform creëren waar die kennis gedeeld kan worden.

De eerste aflevering heb ik opgenomen met Marnik Gommers. Deze aflevering gaat over het geven van training aan beginnende tafeltennissers. (Als je hem nog niet hebt geluisterd, zeker doen!) Als dit goed bevalt en we positieve reacties ontvangen kunnen we ook afleveringen gaan maken over andere onderwerpen met betrekking tot jeugdsport en uiteindelijk misschien uitbreiden naar andere thema’s.

Nieuwe afleveringen zullen gemaakt worden in samenwerking met verschillende trainers, vrijwilligers, jeugd en verenigingen in het land. Iedereen die ergens heel goed in is of heel veel kennis over heeft kan worden uitgenodigd om een podcast aflevering op te nemen. Het leuke is ook dat luisteraars suggesties kunnen geven. Waar zou jij graag een podcast aflevering over willen luisteren? Waar is behoefte aan? Als we dat weten kunnen we op zoek gaan naar een geschikte gast om in die behoefte te voorzien!”

Luister de podcast hier!

Suggesties voor volgende podcasts, mail Eline!