De koppels Melanie Bierdrager/Angelique Gertenbach en Barry Wijers/Martin Khatchanov zijn zondag dubbelkampioen geworden op het NK Tafeltennis 2019. Bierdrager en Gertenbach wonnen in de dames dubbelfinale van Tali Cohen en Brenda Vonk en Wijers en Khatchanov versloegen Koen Hageraats en Nathan van der Lee in de herendubbel finale.

Herenfinale
Beide duels werden om 14.00 uur gespeeld op deze zondag van het NK en dus hadden de toeschouwers het luxeprobleem om te genieten van beide finales. Op tafel 1 pakten Wijers en Khatchanov de zege door met 3-1 te winnen van hun tegenstanders. De score was 10-12 5-11 11-6 4-11 in het voordeel van Khatchanov en zijn ervaren kameraad Wijers, die al vele finales speelde en deze zondag goed in vorm was. In de eerste game hadden Wijers en Khatchanov het lastig tegen Hageraats en Van der Lee, die ook een zeer goed toernooi speelden. Maar het duo twee bleek niet opgewassen tegen de heren aan de overkant van de tafel, die overtuigend de NK-titel pakten. Ze zijn de opvolgers van Rajko Gommers en Martijn de Vries.

 

Damesfinale
Precies 30 jaar geleden, in 1989, won Brenda Vonk samen met Gerdie Keen het dubbeltoernooi en deze zondag stond ze met Tali Cohen in de eindstrijd van het NK in exact dezelfde categorie. Hierin moesten de twee het opnemen tegen Melanie Bierdrager en Angelique Gertenbach. In een goedgevulde zaal mochten de twee duo’s uitvechten welk tweetal de opvolger ging worden van Yana Timina en Tanja Helle, die de afgelopen drie jaar het ‘goud’ wonnen in deze categorie. Helaas voor Vonk kon ze haar kunststukje van 30 jaar geleden niet herhalen: Bierdrager en Gertenbach maakten indruk met hun flitsende spel en wonnen in iets meer dan twintig minuten met 3-1, waardoor de speelsters voor het eerst in hun loopbaan het NK in de categorie dames dubbel op hun naam schreven. De uitslag was: 11-7 11-7 3-11 11-8.