Zowel Britt Eerland als Li Jie heeft vrijdag de achtste finales bereikt in het enkelspel op dag 4 van het EK 2018 in Spanje. Li Jie won ook in het dubbelspel en maakt dus nog kans op zelfs twee prijzen.

Enkelspel
Li Jie won vrijdagmiddag overtuigend van Xuan Zhang (ITTF 117) met 4-0. Na haar sterke duels van donderdag bewees de hoogste geklasseerde Nederlandse speelster (ITTF 18) dus wederom haar goede vorm. Morgen (zaterdag) vervolgt ze het toernooi tegen Sabine Winter om 12.45 uur. Jie speelde zes keer eerder tegen de Duitse, die 46ste staat op de wereldranglijst, en won viermaal. De statistieken zijn dus in haar voordeel. Bij winst speelt Jie later op de dag om 19.15 uur de kwartfinale. Britt Eerland rekende in een echter thriller af met Natalia Partyka uit Polen (ITTF 61). Eerland won na een zenuwslopende partij met 4-3. De Nederlandse gaf een goede uitgangspositie uit handen, maar knokte zich in de beslissende game knap terug naar een 11-9 winst na een 5-9 achterstand. Britt treft zaterdag om 11.45 uur Sofia Polcanova (ITTF 17) in de volgende ronde.

In de race voor twee prijzen
Li Jie plaatste zich met haar dubbelpartner Li Qiuan voor de kwartfinale ten koste van het Spaanse duo Maria Xiao en Galia Dvorak. Ze is dus nog in de race voor twee prijzen. Li Jie en haar partner wonnen met maar liefst 4-0 en staan morgen (zaterdag) tegenover het Luxemburgse duo Sara de Nutte en Lian Ni Xia om 10.00 uur. Bij winst volgt om 16.15 uur zaterdag de halve finale, de finale staat op zondag gepland.

Britt Eerland werd vrijdagochtend uitgeschakeld in het dubbelspel. Met haar Tsjechische partner Dana Cechova verloor ze in een zeer spannend duel van het koppel Sabine Winter en Petrissa Solja. Na een 2-1 voorsprong voor Britt en Dana wisten de Duitse dames de wedstrijd in hun voordeel te doen kantelen. “We speelden allebei zeer goed, dit was samen onze beste dubbelwedstrijd”, zei Eerland na afloop van het duel. “Op een gegeven moment maakten we helaas foutjes en wilden we te vroeg het punt maken. Jammer, maar over het algemeen ben ik wel tevreden.”