Het was zaterdag een bomvolle eerste dag van het NK tafeltennis 2019 in Landstede Zwolle. De eerste prijzen werden al uitgedeeld en de topfavorieten moesten flink aan de bak om zich te kwalificeren voor de finaledag. Wat gebeurde er allemaal en hoe ziet het programma voor zondag eruit?

Mixed Dubbel
De eerste NK titel werd uitgereikt kort voor 17.00 uur, toen Rajko Gommers en Kim Vermaas hun derde NK-finale op rij wonnen in de mixed dubbel. In de finale versloegen ze Koen Hageraats en Tanja Helle met 3-1.

Heren Enkel
De huidige Nederlands kampioen Ewout Oostwouder had het bijzonder zwaar tegen Gabrielius Camara. In dit achtste finaleduel nam de jonge Camara zeer verrassend een 3-0 voorsprong, maar Oostwouder kwam uiteindelijk terug tot 3-3. Oostwouder overleefde enkele matchpoints en won deze spectaculaire wedstrijd uiteindelijk met 3-4, waardoor hij morgen om 10.00 uur de kwartfinale speelt tegen Arnoud Meijer.

Het overige programma in het herenenkelspel morgen:

Vanaf 10.00 uur: Roel Bogie – Barry Wijers
11.00 uur: Koen Hageraats – Martin Khatchanov
11.00 uur: Nathan van der Lee – Rajko Gommers .
Halve finales om 13.00 uur
Finale om 15.00 uur.

Dames Enkel
Titelverdedigster Shuohan Men werd uitgeschakeld in de kwartfinale van het toernooi. In een zeer spectaculair en spannend duel verloor de 18-jarige met 2-4 van Sanne de Hoop. De andere titelfavorieten deden het beter: Kim Vermaas won van Emine Ernst en Britt Eerland versloeg Angelique Gertenbach. Verder was Tali Cohen te sterk voor Ana Gogorita, die vorig jaar nog de finale speelde.

Het programma voor morgen om 12.00 uur
Britt Eerland – Sanne de Hoop
Tali Cohen – Kim Vermaas
Finale om 15.00 uur.

Dames dubbel
Brenda Vonk, die bezig is aan al haar 30ste NK (!), plaatste zich zaterdag samen met Tali Cohen voor de finale van de damesdubbel. Haar debuut was in 1987. Met uitzondering van 2001, 2003 en 2018 was ze er ieder jaar bij en in die 30 jaar stond ze 5 keer in een finale, 4x dames dubbel (1988, 1989, 1996 en 2017) en 1x gemengd dubbel (2009). Van al die finales won ze er één, de dames dubbel in 1989, precies 30 jaar geleden, samen met Gerdie Keen. Met Tali Cohen speelt ze zondag om 14.00 uur de eindstrijd tegen Melanie Bierdrager en Angelique Gertenbach. Bijzonder: Melanie is de vriendin is van de zoon van Brenda Vonk: Jeffrey Vonk.

Finale om 14.00 uur:

Brenda Vonk en Tali Cohen tegen Melanie Bierdrager en Angelique Gertenbach.

Heren Dubbel
Barry Berben en Lode Hulsof verrasten de huidige kampioenen Rajko Gommers en Martijn de Vries. De jongelingen, spelend in hun opvallende oranje shirts, versloegen de als eerste geplaatste kampioenen met 3-1, waardoor we zondag sowieso een nieuw kampioensduo krijgen. Misschien wordt dat wel het koppel Martin Khatchanov/Barry Wijers, dat in de halve finale afrekende met het koppel Roel Bogie/Casper ter Luun. Berben en Hulsof bleken niet in staat om opnieuw te stunten in de halve finale. Ze verloren met 3-0 van Koen Hageraats en Nathan van der Lee, die we dus ook terugzien in de finale morgen.

Finale om 14.00 uur:
Nathan van der Lee en Koen Hageraats tegen Martin Khatchanov en Barry Wijers.