Juniorencoach Marcel Kraa maakte begin juni namens zijn collega coaches de selectie voor de EJK 2019 (7-16 juli) bekend.

Jongens kadetten: Gabrielius Camara, Milo de Boer, coach Titus Damsma
Meisjes kadetten: Anna Peters, Fleur Hoogeveen, Anouk van den Boom, coach Bettine Vriesekoop
Jongens junioren: Lode Hulshof, Barry Berben en Floris ZurMuhlen, coach Michel de Boer
Meisjes junioren: Karlijn van Lierop, Emine Ernst, Dobrila Jorguseska, Emma van der Zanden, coach Marcel Kraa

Chef d’équipe: Marlotte Staps
Fysiotherapeut: Jurgen Snijder

Eerder werd al de loting bekend gemaakt. Over de kansen van de meisjes junioren vertelt Marcel: “De meisjes zijn als 4e geplaatst in groep 3 van de 1e  categorie. Groepshoofd Duitsland is als 3e overall geplaatst en daar zal wel alles goed moeten vallen om daar een mooi resultaat neer te zetten. Met gastland Tsjechië, met kopvrouw Blazkova, in de gelederen hebben we een tegenstander getroffen waar ik verwacht zeker kansen te krijgen gezien de andere speelsters qua niveau dicht bij onze meiden ligt. Emine is al eens dichtbij een overwinning geweest tegen Blazkova, afgelopen jaar. De Tsjechische meiden spelen meer toernooien wat automatisch, meestal, betekent dat ze een hogere ranking hebben. Daarentegen spelen de Turken minder toernooien maar hebben met Yilmaz en Harac twee goede speelsters in huis.”

Meer informatie is te vinden op de site van het toernooi. Het teamtoernooi is van zondag tot en met donderdag en daarna start het individuele toernooi.

“Wij zullen het van de breedte moeten hebben. Karlijn is de enige die is overgebleven van het team uit 2018 wat uiteindelijk promoveerde. Emine, Emma en Dobrila debuteren bij de junioren dit jaar op een EJK. Emine en Emma hebben bij de kadetten al wel aangetoond met de Europese (sub) top mee te kunnen! Als de meiden hun normale, en dan nog wat meer, niveau halen dan gaan wij zeker mee spelen voor de eerste twee plekken in deze groep. Kansen zullen er zeker en altijd komen en die moeten (en gaan!) we dan ook pakken!”