DeBoer Taverzo heeft de poulefase in de Champions League niet overleefd. De club uit Zoetermeer verloor alle drie zijn groepsduels tijdens het toernooi in Duitsland.

Het Borussia Düsseldorf van Danny Heister en Timo Boll was zoals te verwachten een maatje te groot voor Taverzo. De Duitsers wonnen de confrontatie vrijdagavond 11 december met 3-0. Trinko Keen, Dorian Nicolle en Yannick Vostes kwamen in actie namens het team van Ruud van Graafeiland. In de tweede groepswedstrijd delfden onze landgenoten het onderspit tegen K.S. Dekorglass Dzialdowo. Gabrielius Camara maakte zijn opwachting tegen de Poolse topclub en verloor zijn wedstrijd met 0-3. Ook Yannick Vostes en Trinko Keen gingen ten onder, waardoor Taverzo een 0-3 nederlaag leed.

In de laatste poulewedstrijd trad Taverzo aan tegen het Franse Hennebont, een duel die eveneens helaas uitliep op een 3-0 nederlaag. Hennebont moest winnen om door te gaan in de Champions League en gaf dus maximaal gas. De club uit Zoetermeer was niet opgewassen tegen de Fransen.

Zie het artikel van De Volkskrant

Lees meer over de Champions League op de site van de ETTU.

 

Champions League avontuur Taverzo van start