Op de finaledag van het NK Tafeltennis in Zwolle meldden de eerste spelers en speelsters zich rond 9:00 uur in het Landstede Sportcentrum om in te spelen. Er werd afgetrapt met de halve finales van het dubbelspel voor dames en heren, gevolgd door de kwartfinales van het enkelspel.

Tanja Helle in actie

Dames enkelspel
In de kwartfinale wisten Shuohan Men, Dobrila Jorguseska, Tanja Helle en Emine Ernst zich allen met 4-0 te plaatsen voor de halve finales. In de halve was het Tanja Helle die de weg voor Emine Ernst blokkeerde om een 3e titel op rij te winnen. Met 14-12, 11-3, 11-9 en 11-4 stelde Tanja de winst veilig. De halve finale tussen Shuohan Men en Dobrila Jorguseska ging over zes games waarvan er drie boven de 10 werden beslist in het voordeel van Shuohan.

Voor Shuohan was deze finale de kans om voor de 4e keer een NK-titel op haar naam te schrijven. Tanja Helle won nog niet eerder een NK-titel in het enkelspel maar schreef wel al twee keer De Masters op haar naam. Tot aan de finale verloor Tanja slechts twee games en dat bleek na de finale ook het geval. Met 11-5, 11-4, 11-9 en 11-4 kroont Tanja zich tot Nederlands kampioene 2024.

Heren enkelspel
Een grote verrassing in de kwartfinalewedstrijd tussen regerend kampioen Barry Berben en Brent Ronde. Na een 3-1 voorsprong in games voor Barry lukte het Brent om de stand weer gelijk te trekken. In de 7e en beslissende game hield de 16-jarige het hoofd koel en won met 11-7. Naast Brent wisten Gabrielius Camara, Milo de Boer en Laurens Tromer zich te plaatsen bij de laatste vier. De zegereeks van Brent Ronde kwam ten einde in de halve finale tegen Milo de Boer die met 4-0 te sterk was. Laurens Tromer wist zich voor de finale te plaatsen door de als nummer 1 geplaatste Gabrielius Camara met 4-2 te verslaan.

Tweevoudig Nederlands kampioen Laurens Tromer ging In de finale ijzersterk van start en won de 1e game met 11-1 van Milo de Boer. Vervolgens kwam Milo steeds beter in zijn spel en won drie games op rij. In game 5 kreeg Milo drie matchpoints die hij niet wist te verzilveren en zo kwam Laurens volledig terug in de wedstrijd. In de allesbeslissende 7e game was het wederom Milo die de kans kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken op 10-6. Uiteindelijk kwam op 11-7 de verlossing en pakt Milo de Boer zijn eerste titel in het enkelspel. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vader en coach die in 2010 en 2021 Nederlands kampioen werd.

Een gefocuste Milo de Boer

Sanne de Hoop (links) en Tali Cohen

Dames dubbelspel
Vooraf aan de finale was duidelijk dat de Nederlands kampioenen van vorig jaar, Shuohan Men en Dobrila Jorguska hun titel niet konden prolongeren. Zij werden in de halve finale met 3-0 uitgeschakeld door het duo Melanie Bierdrager/Brenda Vonk-Huntelerslag. In de andere halve finale wisten Tali Cohen en Sanne de Hoop in vier games te winnen van Emine Ernst en Karlijn van Lierop. De finale werd pas beslist in de 5e game. Nadat Bierdrager en Vonk-Huntelerslag met 2-1 de leiding namen, sloegen Tali Cohen en Sanne de Hoop toe in game 4 en 5 en schreven daarmee de eerste Nederlandse titel samen op hun naam.

Interview Lode Hulshof (rechts) en Milo de Boer na de prijsuitreiking

Heren dubbelspel
Ook bij de heren stond het vast dat de titel naar een ander koppel zou gaan dan de winnaars van 2022 en 2023: Barry Berben en Kas van Oost. Zij moesten in een spannende wedstrijd (3-1) hun meerdere erkennen in de broers Stephan en Laurens Tromer. In de andere halve finale kwamen Milo de Boer en Lode Hulshof niet in de problemen tegen Gabrielius Camara en Jochem de Hoop die in 2021 de titel op hun naam schreven. Milo de Boer en Lode Hulshof, voor het eerst samen uitkomend in het dubbelspel, hadden vier games nodig om de gebroeders Tromer te verslaan en mogen zich een jaar lang kampioen van Nederland te noemen.

Alle uitslagen van dit Nederlands kampioenschap staan geregistreerd op toernooi.nl. Tevens zijn de gestreamde wedstrijden terug te kijken op tafeltennis.tv.