Nu beschikbaar: De Tafeltennisbond introduceert de NTTB App

De Tafeltennissport in Nederland werkt tot nu toe nog steeds met papieren wedstrijdbriefjes. Inmiddels is het in veel sporten gebruikelijk om alleen nog met elektronische verwerking van uitslagen te werken. In 2018 is een onderzoek uitgevoerd om te komen tot een digitaal wedstrijdformulier (DWF). In de zomer van 2019 is een eerste ontwerp van een DWF gemaakt, die aangeboden wordt  in de vorm van een App voor de mobiele telefoon (of tablet). Immers 92,1% van Nederland heeft een mobiele telefoon met internettoegang (bron: CBS 2019). De app biedt daarnaast nog extra faciliteiten en is gekoppeld aan het NTTB-Administratiesysteem (NAS).

De NTTB App heeft een aantal voordelen voor de gebruikers. Allereerst is de databescherming volledig conform AVG, omdat de app eigendom is van de Tafeltennisbond. Ook de code van de app, de data, kortom alle rechten zijn van de bond zelf. Invullen van uitslagen is makkelijk, gekoppeld aan NAS én daarmee direct officieel. Extra functionaliteiten voor de gebruiker zitten vanaf de start in de app en kunnen nog worden toegevoegd. De app zal in de toekomst hét communicatiemiddel zijn om alle leden te voorzien van de voor hen relevantie informatie.

Wij begrijpen dat velen van jullie met TTapp werken. Omdat TTapp niet in eigendom is van de bond kunnen bovengenoemde voorwaarden niet; niet volledig; of niet binnen randvoorwaarden worden ingevuld. TTapp kan gebruikt blijven worden, de data uit NAS blijft beschikbaar. Het schrijven van uitslagen naar NAS kan echter alleen via de NTTB App.

De app is vanaf juni 2020 beschikbaar gekomen in de Appstore en Google Play Store. Er is een ‘Veelgestelde Vragen‘ -pagina.

In de rechterbovenhoek staat een link naar een presentatie over de App. Hieronder twee introductievideo’s.