Vervolg pilot digitaal wedstrijd formulier (DWF) najaar 2021

In het najaar van 2021 wordt de pilot digitaal wedstrijd formulier (DWF) voortgezet. In de aanloop naar de competitie zullen we de informatie op deze pagina actualiseren. Door de Coronacrisis en het als gevolg daarvan meerdere keren stilliggen van de competities, is besloten de pilotfase voort te zetten en nog geen definitieve overgang van digitaal naar papier vast te stellen.

 

Op dit moment zijn het digitale lidmaatschapsbewijs (de ledenpas) en het digitale wedstrijdformulier de belangrijkste functies in de NTTB App.
– De ledenpas op de NTTB App is, evenals de fysieke ledenpas, een officieel lidmaatschapsbewijs.
– Het digitale wedstrijdformulier in de NTTB App wordt in het najaar als pilot gebruikt.

In de najaarscompetitie 2021 blijft het papieren wedstrijdformulier het officiële document. De afspraken rondom de competitie zijn daarmee ongewijzigd. Denk hierbij onder andere aan het verwerken van de uitslagen, aan het verzetten van wedstrijden en aan de boetelijst. Voor de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen en voor de competitieleiders verandert er nog niet veel.

Het digitale wedstrijdformulier in de NTTB App wordt in het najaar als pilot gebruikt.
Een aantal zaken kan in de NTTB App gedaan worden, waaronder:
– Invoer van uitslagen door de teams zelf (voorkeur voor het invullen van alle gamestanden).
– Het toevoegen van opmerkingen (deze moeten tijdens de pilot ook op het papieren formulier gezet worden).
– Het maken van teamplanningen.
– In een paar afdelingen zijn ook de invalverboden opgenomen in de NTTB App.

Bij de teamopgave in NAS heeft de wedstrijdsecretaris aangegeven welke teamleden uitslagen in kunnen voeren in de NTTB App. Na publicatie van de competitie kan de wedstrijdsecretaris deze autorisaties in de NTTB App beheren. Een aanvulling is dat de wedstrijdsecretaris één of meerdere NPC’s aan een team kan koppelen. Dit dient een NTTB-lid te zijn, maar hoeft niet per sé een lid te zijn van de eigen vereniging. Deze NPC’s hebben dezelfde toegang als spelers, maar kunnen uiteraard niet meespelen.

Diverse aanpassingen
Vorig jaar zijn er in NAS diverse aanpassingen gemaakt om de koppeling tussen NAS en de NTTB App te regelen. Zo kan men in NAS en in de NTTB App nu kiezen voor invoer van gamestanden, game-uitslagen of set-uitslagen. Resultaten die in NAS worden ingevoerd zullen uiteraard in de NTTB App verschijnen. En resultaten die door de spelers in de NTTB App ingevoerd worden zullen automatisch in NAS verschijnen, waarna de wedstrijdsecretaris deze resultaten alleen nog maar hoeft te verifiëren. Dit scheelt invoerwerk voor de wedstrijdsecretaris. Verder is NAS van voorzien van de gamestanden van voorgaande seizoenen en deze zijn ook in de NTTB App zichtbaar. TTapp werkt net zoals voorheen, maar alleen met de NTTB App kan men naar NAS schrijven.

De app is beschikbaar in de Appstore en Google Play Store. Zie ook de ‘Veelgestelde Vragen‘ -pagina.

In de rechterbovenhoek staat een link naar een presentatie over de App. Hieronder twee introductievideo’s.