“Tafeltennis is een geweldige sport voor de hersenen!”, aldus professor Erik Scherder. Maar ook het lichaam blijft gezond door te bewegen. Veel ouderen willen wel sporten, maar kunnen niet (meer), bijvoorbeeld omdat er onvoldoende passend aanbod is. Ouderen benaderen sport en bewegen anders en zoeken ook andere beweegvormen.

Of bekijk het uitgebreide college van Erik Scherder over tafeltennis en het brein onderaan deze pagina.

Spelaanbod voor ouderen

De Tafeltennisbond heeft een uitgebreid aanbod voor sporters op leeftijd:

  1. Regulier aanbod
  2. Old Timers Club Nederland
  3. OldStars tafeltennis
  4. Clinics Bettine Vriesekoop

 

Regulier aanbod

Bij veel van de ruim 500 verenigingen zijn tafeltennissers ‘op leeftijd’ actief. Tafeltennis is een sport die ook zonder aanpassingen vrij goed op latere leeftijd kan worden beoefend. Ons oudste nieuwe NTTB-lid was de 80 gepasseerd toen hij de overstap maakte van tennis naar tafeltennis!

Op zoek naar een tafeltennisvereniging? Klik hier!

Het reguliere aanbod onderscheid zich van OldStars tafeltennis op een aantal aspecten:

  • De doelgroep: de oudere tafeltennisser versus de oudere die gaat tafeltennissen.
  • Het doel: de oudere tafeltennisser speelt tafeltennis; de oudere komt voor tafeltennis en bewegen.
  • Vitaliteit: aspecten uit tafeltennis zoals oog/hand-coördinatie en balans zijn bij de oudere tafeltennisser onbewust aanwezig; bij Oldstars gaan we hier bewust mee aan de slag.

 

Old Timers Club Nederland

Ben je 40+? Wil je graag in competitieverband tegen leeftijdgenoten uitkomen? Vind je daarvoor in eigen omgeving niet direct de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij Old Timers Club Nederland. Opgericht op 31 december 1981 door Will van Zoelen is OTC volwaardig lid van de NTTB.

Je vindt er leeftijdgenoten en gelijkgestemden. OTC Nederland telt liefst 450 leden en organiseert regelmatig toernooien in het gehele land. Raadpleeg hieronder de kalender. Het verenigingsverband wordt gevormd door leden die met de OTC Nederland sympathiseren en de vereniging als donateur steunen.

Je vindt meer informatie over OTC Nederland op de website van de vereniging.

De wedstrijdkalender van OTC Nederland vind je onderaan de pagina. Klik bij Categorie op Veteranen en selecteer eventueel een Regio.

Ook jij kan lid worden:
Het lidmaatschap kost op dit moment € 14.00 per jaar + éénmalig inschrijfgeld van slechts € 3,00.
Aanmelden kan hier