Studententafeltennisverenigingen

 

Wil je graag eens een balletje slaan met andere studenten? Verspreid over het hele land zijn er in totaal acht tafeltennisclubs in Nederland aangesloten bij  de Tafeltennisbond. Hieronder op deze kaart kun je zien in welke stad je lid kunt worden van een tafeltennisclub voor studenten. Bij elke locatie kun je ook het adres en de website van de club vinden.

Ook is er elk jaar een Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK). In 2018 was dit in Tilburg.

Info NSK

p>

Clubs
Uiteraard kan je in elke studentstad ook gewoon terecht bij de reguliere verenigingen. Vind ze hier!

 

 

 

 

Studententoernooien 2019

14 april 2019: OATK, Nijmegen
Elk jaar organiseert Akris het Open Akris Tafeltennis Kampioenschap, het OATK, op het sportcentrum in Nijmegen. Eigenlijk begint het toernooi de avond ervoor al, want er wordt altijd met een grote groep uitgegaan. Ook eindigt het toernooi voor sommigen wat later dan verwacht, want er wordt een afsluitende barbecue gehouden bij café We Gaan Beginnen. Het maakt het OATK een van de gezelligere (studenten)toernooien van Nederland. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat tafeltennis vergeten wordt. Er is zowel een enkel- als een dubbeltoernooi, verdeeld in vier klassen. Van beginners tot landelijke spelers: iedereen kan op niveau wedstrijden spelen. Het publiek van het OATK is ook divers: veel studenten en (oud-)Akrissers, maar ook veel spelers die terugkomen voor de gezelligheid.
Voor meer informatie, mail naar akrisoatk@gmail.com of zie www.nsttvakris.nl

11 en 12 mei 2019: 41e Internationale Tafeltennistoernooi, Eindhoven
Dit studiejaar organiseert de Eindhovense studententafeltennisvereniging Taveres voor de 41e keer een internationaal studententafeltennistoernooi voor studenten uit heel Europa. Dit is het grootste studententafeltennistoernooi van Europa en is toegankelijk voor spelers van alle niveaus. Naast toptafeltennis staat in dit weekend natuurlijk ook de gezelligheid centraal door middel van een groot feest. Deze unieke combinatie heeft de afgelopen keren garant gestaan voor een succesvol toernooi. Deelname staat open voor alle studenten in Europa! Hoewel het toernooi voornamelijk is gericht op studenten, is het ook mogelijk voor niet-studenten om mee te doen. Het toernooi zal plaatsvinden in het weekend van 11 en 12 mei. Er is de mogelijkheid om vrijdagavond 10 mei al aan te komen en in Eindhoven te overnachten; de wedstrijden zelf beginnen op zaterdag om 9:00 en eindigen zondag rond 17:00.
Voor meer informatie: https://www.taveres.nl/itt/ of mail naar itt2019@taveres.nl