Caveo NK Bedrijfstafeltennis

 

Het is bijna zover! Het NK Bedrijfstafeltennis staat voor de deur. De beste en gezelligste bedrijven van Nederland strijden onderling voor de titel ”bedrijfstafeltenniskampioen van Nederland”.

 

Heb jij altijd al geweten dat jullie de beste tafeltennisser van kantoor bent? Daag dan nu samen met jouw collega’s andere bedrijven uit en bewijs jullie kwaliteiten op het grote podium.

 

Schrijf je snel in en wie weet speel jij straks wel de finale van de Caveo NK Bedrijfstafeltennis op zondag 26 maart 2023 in Zwolle!

Veelgestelde vragen

Waar kan ik de uitslagen vinden?
Moet je zelf materiaal (batje, balletje etc.) meenemen?

Het is niet nodig, maar het mag zeker!

Zijn er kledingvoorschriften?

Wij raden natuurlijk aan sportieve kleding aan te doen. Houd er rekening mee dat je geen wit t-shirt aan doet i.v.m. de kleur van de bal.

Waar is het NK Bedrijfstafeltennis?
Landstede Sportcentrum
Hogeland 10, 8024 AG Zwolle
Wat is de deadline voor het inschrijven?

15 maart 2023

Wat kost het inschrijven?

Het inschrijven kost 25 euro p.p. incl. toegang tot NK Tafeltennis, echter is het ook mogelijk om mee te doen met het VIP-programa.  Dit is € 60,- p.p. incl. lunch en borrel in de businesslounge!

Hoeveel collega's mogen er inschrijven per bedrijf?

8

Wanneer is het NK Bedrijfstafeltennis?

26 maart 2023

Welke klasses zijn er?

In totaal zijn er 3 klasses:

  • Tafeltennisklasse voor spelers die lid zijn van een vereniging (of ex-leden)
  • Pingpong pro: voor als je één van de beste bent van je bedrijf
  • Pingpong amateur: beginner of gemiddelde speler. Eigen inschatting!

Caveo NK Bedrijfstafeltennis 2023, powered by TriplePro

Het is alweer tijd voor de 4e editie. Tijdens het NK-weekend, gehouden in Landstede Sportcentrum in Zwolle, staat op de finaledag op zondag 26 maart het Caveo NK Bedrijfstafeltennis op het programma als side-event van het NK Tafeltennis. En het mooie is, de inschrijving is nog open! Maar let wel op, vol = vol. Schrijf je dus snel in.

Deelname aan het Caveo NK Bedrijfstafeltennis is individueel, maar het is zeker mogelijk om met meerdere collega’s mee te doen, graag zelfs! Voor het bedrijvenklassement (hoofdprijs een cheque twv €250,- voor tafeltennismateriaal) tellen de beste 3 deelnemers van het bedrijf.

Tarieven

€ 60,- p.p. incl. VIP-programma (lunch en borrel) in de businesslounge en toegang tot NK Tafeltennis of € 25 euro p.p. incl. toegang tot NK Tafeltennis. Betaling is mogelijk direct bij inschrijving (in geval je als medewerker zelf betaalt) of op factuur (als je bedrijf betaalt, vanaf een bedrag van minimaal €100,–).

 

 

Scan voor de indelingen:

Livestream

De finale van een van de drie klasses is te zien om ca 15:15 via deze link

Inschrijving 2024 geopend!

Reserveer nu alvast je plek voor 24 maart 2024 en vis niet achter het net! Definitieve vaststelling van het inschrijfgeld en betaling volgt later.

Geslacht

Bezit eigen batje?

Lid van een tafeltennisvereniging?

Pingpongpro of amateur? Op basis van je eigen inschatting kom je in 1 van beide klasses uit.

Inclusief VIP-programma (ontvangst met drankje, lunch en afsluiting met borrel, allemaal in de Businesslounge)

Betaling

Beste deelnemer van het Caveo NK Bedrijfstafeltennis 2023,

Zondag 26 maart is het zover! We gaan ons opmaken voor de 4e editie van het NK Bedrijfstafeltennis!

Omdat we willen vasthouden aan het concept (zoveel mogelijk wedstrijden in een kort tijdsbestek, de gelegenheid tot kijken van het NK Tafeltennis en een aanvullend V.I.P. programma voor wie dat wenst) organiseren we net als afgelopen jaar het toernooi met drie verschillende klassen. Pingpong Amateur, Pingpong Pro en Tafeltennisklasse. Aangezien we de toernooitijden dit jaar hebben verruimd, hebben we meer deelnemers kunnen toelaten tot het toernooi: maar liefst 151 fanatiekelingen staan zondag aan de start van het NK Bedrijfstafeltennis 2023! Geweldig! Hopelijk hebben jullie er (weer) net zoveel zin in als ons!

Programma
09:15 Ontvangst V.I.P. deelnemers (Businesslounge)
09:30 Ontvangst van de deelnemers 
10:00 Welkomstwoord + Korte uitleg basisspelregels
10:15 Start poulefase
12:45 Einde poulefase; pauze en V.I.P. lunch
13:45 Start knock-out fase
15:15 Finales van alle klassen op het centercourt
15:45 Prijsuitreiking en aansluitend VIP borrel
16:00 Start enkelspelfinales NK Tafeltennis

Toernooiopzet
Alle deelnemers (zowel pingpong-klassen als tafeltennis-klasse) starten in de poulefase.

Tafeltennisklasse:
– 1 poule van 7, 1 poule van 8 spelers
– Naar knock-out fase gaan alle nummers 1 en 2 (4 spelers)
– Knock-out fase start met de halve finales

Pingpong Pro klasse:
– 7 poules van 8 deelnemers
– Naar knock-out fase gaan alle nummers 1-4 & 2 beste nummers 5 van de poule (32 spelers)
– Knock-out fase start met de zestiende finales

Pingpong Amateur klasse:
– 10 poules van 8 deelnemers
– Naar knock-out fase gaan alle nummers 1-3 & 2 beste nummers 4 (32 spelers)
– Knock-out fase start met de zestiende finales

Wedstrijden
Omdat we het toernooi zo compact mogelijk willen houden, spelen we op tijd. Elke wedstrijd duurt 8 minuten. Dit geldt voor beide pingpong-klassen. De Tafeltennis-klasse speelt niet op tijd, maar in gewone games tot de 11. Best-of-five of misschien best-of-three als dat nodig is i.v.m. de tijd. Tussen elke wedstrijd in zit 2/3 minuten wisseltijd. We houden de speeltijden strak aan, dus zorg dat je tijdig gereed bent en klaarstaat voor je wedstrijd.

We hebben dit systeem in de voorgaande edities toegepast en dat leverde positieve feedback op. Daarnaast weet iedereen exact hoe laat hij/zij moet spelen.

Individueel deelnemen
Iedere speler neemt individueel deel aan het toernooi. Dat betekent dat aan het einde van de dag een podium 1,2,3 ontstaat voor zowel de Pingpong Amateur, de Pingpong Pro als voor de Tafeltennis-klasse.

Bedrijfsklassement
Het best presterende bedrijf gaat met de hoofdprijs naar huis (cheque twv €250,-). Om aan dit klassement te kunnen deelnemen heeft een bedrijf minimaal 3 spelers nodig. De beste 3 spelers (er zijn ook bedrijven die met 5,6,7, of zelfs 10 personen deelnemen) tellen mee voor dit klassement. Hierbij tellen we de resultaten van zowel beide pingpong-klassen als de tafeltennis-klasse bij elkaar op. Het maakt voor je bedrijf dus niet uit in welke klasse je deelneemt. Wel worden de eindresultaten van de tafeltennis-klasse keer factor-x zwaarder aangerekend omdat hier slechts 15 spelers in zitten, wat niet in verhouding is tot het aantal spelers in de pingpongklassen. We komen hier voor de start van het toernooi nog even op terug wat dit in de praktijk betekent.

Belangrijkste spelregels (we lichten deze voorafgaand aan het toernooi nog nader toe)
1. Servicebeurt: 2 om 2 serveren
2. Netservice: de servicebal gaat via het netje en komt dan op de tafelhelft van de tegenstander terecht.
3. Foutservice: de servicebal komt niet op de tafelhelft van de tegenstander terecht. Ook als dit via het netje gebeurd.
4. Onder veel bedrijfsspelers leeft het beeld dat er altijd diagonaal (schuin) geserveerd moet worden. Net als in het tennis. Dat is onjuist. De service mag naar elke gewenste plek gespeeld worden mits de serveerder dit doet vanaf zijn eigen achterlijn (kopse kant van de tafel, dus niet aan de zijkant van de tafel staan…)
5. Als een speler niet komt opdagen op het moment dat de speeltijd van de wedstrijd ingaat wordt de wedstrijd als verloren beschouwd en wint de tegenstander.
6. Witte kleding: wordt niet erg gewaardeerd. In de tafeltennissport is dit zelfs verboden. Dit omdat hiermee het zicht op de (witte) bal aanzienlijk verminderd wordt. Hopelijk kan iedereen hier rekening mee houden.

Tafeltennisbatjes
De meesten van jullie hebben aangegeven een eigen tafeltennisbatje te bezitten. Super! Voor diegene die er niet een heeft hebben wij nieuwe batjes te leen klaarliggen. Allemaal dezelfde, dus daarmee wordt het verschil niet gemaakt .

Toernooiplanner
Het hele toernooi is gebouwd middels toernooiplannersoftware. Ideaal voor de wedstrijdleiding, voor de deelnemers én de familie of collega’s thuis. De link zal in de week voor het toernooi beschikbaar zijn via toernooi.nl en op de dag zelf via een QR-code.

Verzoek bij (last-minute) afmeldingen
Indien je door omstandigheden moet afmelden, stellen wij het op prijs als je zelf een collega kan vinden die je plek wil innemen. Zo houden we het speelschema intact. Mocht dit niet lukken, dan hopen we de afmelding tijdig te ontvangen via onze collega Tessa Hexspoor, zij is bereikbaar op 06-489 65037 of via bedrijven@tafeltennis.nl.

Kaartverkoop NK Tafeltennis (en daarmee ook het NK Bedrijfstafeltennis)
De losse kaartverkoop voor het NK Tafeltennis is ook gestart. Misschien is het leuk om collega’s, vrienden of familie uit te nodigen en een kijkje te laten nemen bij het NK Tafeltennis en jullie eigen event. Dat is mogelijk. Aanvullende kaarten voor hen kunnen aangeschaft worden via NK tafeltennis | CM Tickets of aan de deur.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we dit graag of anders is daar zondag genoeg ruimte voor. Tot zondag 26 maart!

Vriendelijke tafeltennisgroet,
Nederlandse Tafeltennisbond, i.s.m. Sportservice Zwolle

Deelnemende bedrijven 2023

Verder nog vragen?

Contactpersoon: Tessa Hexspoor

Mail ons: bedrijven@tafeltennis.nl

Bel ons: 06 – 48 96 50 37

VIP-deelname

Je kunt kiezen om alleen als deelnemer te strijden om de titel, maar je kunt ook samen met je collega’s genieten van een VIP-treatment. Een luxe lunch vooraf en na afloop genieten in de Businesslounge onder het genot van een hapje en een drankje, terwijl je kijkt naar de finales van het NK Tafeltennis, inclusief de finale Caveo NK Bedrijfstafeltennis (tenzij je die zelf speelt natuurlijk!). Je kunt je keuze aangeven bij het inschrijven.

 

Programma 26 maart 2023

LET OP: gewijzigd t.o.v. vorig jaar

Programma
09:15 Ontvangst V.I.P. deelnemers (Businesslounge)
09:30 Ontvangst van de deelnemers
10:00 Welkomstwoord + Korte uitleg basisspelregels
10:15 Start poulefase
12:45 Einde poulefase; pauze en V.I.P. lunch
13:45 Start knock-out fase
15:15 Finales van alle klassen op het centercourt
15:45 Prijsuitreiking en aansluitend VIP borrel
16:00 Start enkelspelfinales NK Tafeltennis

 

 

 

Locatie Landstede Sportcentrum en Caveo NK Bedrijfstafeltennis

 

 

 

Alle deelnemende bedrijven op de kaart

Partners