OldStars tafeltennis

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners houden met OldStars.nl ouderen in beweging en geven ze de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. 

Met OldStars tafeltennis biedt het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier willen bewegen en deel uit willen maken van een sociale, gezellige groep. OldStars tafeltennis staat onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. OldStars tafeltennis onderscheidt zich van het reguliere tafeltennis bij verenigingen voor de oudere sporter op een aantal aspecten: doelgroep, doel en mate waarin bewust of onbewust gewerkt wordt aan vitaliteit

 

 

Partnerschap

De Nederlandse Tafeltennisbond is een partner voor het Ouderenfonds. Het Ouderenfonds en de NTTB zijn met deze spelvorm gestart bij enkele pilotverenigingen verenigingen in Nederland met als doel in de komende drie jaar door te groeien naar 30 verenigingen. Indien er interesse is kan er contact worden opgenomen met info@oldstars.nl.

 

Presentatie OldStars tafeltennis door Bettine Vriesekoop

De kick-off van OldStars tafeltennis vond op woensdag 27 maart 2019 plaats in Vries door Nederlands beste tafeltennisster Bettine Vriesekoop.

 

OldStars tafeltennis verenigingen

(via OldStars website)