OldStars tafeltennis

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners houden met OldStars.nl ouderen in beweging en geven ze de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Na OldStars walking football volgen meer aangepaste spelvormen voor ouderen, waaronder OldStars walking hockey en ook OldStars tafeltennis.

Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op late leeftijd wordt beoefend. Oldstars tafeltennis behelst echter meer dan alleen  ‘een potje pingpongen’. Er wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt, met nieuwe inzichten over manieren van bewegen. Bij andere sporten is het model reeds ingezet en nu ook bij tafeltennis.

De vier kernwaarden van OldStars laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en zelfredzaamheid komen naar voren in Oldstars tafeltennis.

Partnerschap

De Nederlandse Tafeltennisbond is een partner voor het Ouderenfonds. Het Ouderenfonds en de NTTB starten met deze spelvorm bij enkele pilotverenigingen verenigingen in Nederland met als doel in de komende drie jaar door te groeien naar 30 verenigingen. Indien er interesse is kan er contact worden opgenomen met info@oldstars.nl.

Kijk op oldstars.nl/tafeltennis voor meer informatie of bekijk hier de flyer.

Presentatie OldStars tafeltennis door Bettine Vriesekoop

De kick-off van OldStars tafeltennis vond op woensdag 27 maart 2019 plaats in Vries door Nederlands beste tafeltennisster Bettine Vriesekoop.

Een goed half jaar later zijn de resultaten zichtbaar: https://oldstars.nl/t-t-v-vries-groeit-met-100-door-oldstars-tafeltennis/

Bij Taverzo in Zoetermeer is Oldstars ook actief: artikel NRC