Op 12 januari jl. heeft de NTTB weer haar bijdrage geleverd aan de Paralympic Experience Day op de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Drie CTO para-tafeltennis hebben deze dag verzorgt: Frederique van Hoof, Sem Roelofs en Dustin Eier.

Dit evenement staat in het teken staat van het informeren en vooral laten ervaren wat de Paralympische sport inhoudt, aan toekomstige beweegprofessionals.

De dag begon met een collegetour, een interview met 2 Paralympisch atleten over hun ervaringen met topsport en hun weg daar naartoe. Na deze collegetour was de dag opgedeeld in 3 rondes van 45 minuten waarin clinics werden gegeven in de verschillende aanwezige sporten. Frederique, Sem en Dustin begonnen elke clinic met een korte presentatie met daarin uitleg over hun beperking, de regels -, soorten- en klassen binnen paratafeltennis.

 

Vrij snel werd overgeschakeld naar het praktisch gedeelte van de clinic. Hiervoor hadden zij 5 korte activiteiten bedacht (zie foto’s):

  • Schuiftafeltennis
  • Rolstoeldubbels
  • Spelen met een bal tussen de benen om bewegen moeilijk te maken.
  • Het balletje hooghouden met opdrachten als op 1 been staan.
  • Spelen met een lintje om waarbij door een klasgenoot de balans verstoord wordt.

 

Er werd door de studenten zeer enthousiast en met veel plezier deelgenomen naast dat ze veel geleerd hebben. Na het afronden van de laatste clinic heeft Sem nog deelgenomen aan de afsluitende collegetour van de dag. Al met al een leuke, leerzame dag die ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen!