De eerste dag van het NK Tafeltennis zit erop. Het Theater van de Sport in het Landstede Sportcentrum in Zwolle trok veel bezoekers voor zowel het NK Tafeltennis, NK Para Topklasse, het Jeugdklassentoernooi en het Verenigingscongres. We blikken hieronder terug op dag 1 van het NK Tafeltennis.

 

Mixed dubbel

In de eerste ronde konden we direct twee verrassingen noteren. De koppels Sanne de Hoop/Gabrielius Camara en Shuohan Men/Colin Rengers waren als nummers 3 en 4 geplaatst maar wisten de eerste ronde niet door te komen. De Hoop en Camara verloren met 3-1 van Emma van der Zanden en Lode Hulshof. Voor Men en Rengers waren de jonge talenten Xijin Zheng en Brent Ronde te sterk.
In de halve finale hadden de regerend Nederlands kampioenen Tali Cohen en Barry Berben vier games nodig om de finale te bereiken ten koste van het duo Esmee van Marwijk en Arjan Huiden. De andere halve finale tussen de runners up van vorig jaar, Dobrila Jorguseska en Kas van Oost en debuterend duo Emine Ernst/Ivan Kahn had een bijzonder scoreverloop (5-11, 11-9, 11-6, 2-11) en werd uiteindelijk met 13-11 in de 5e game beslist in het voordeel van Ernst en Kahn. In de finale waren Tali Cohen en Barry Berben met 3-1 te sterk voor Ernst en Kahn. Hiermee prolongeerden zij hun titel en mogen zich weer een jaar kampioen van Nederland noemen.

Emine Ernst / Ivan Kahn

Barry Berben / Tali Cohen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames dubbel

In deze categorie hebben de nummers 1 t/m 4 hun plaatsing waargemaakt en allen de halve finales behaald. De regerend Nederlands kampioenen Dobrila Jorguseska en Shuohan Men nemen het morgen op tegen het duo Bierdrager/Vonk-Huntelerslag. In de andere halve finale strijdt Emine Ernst met haar partner Van Lierop tegen Tali Cohen en Sanne de Hoop voor een plek in de finale. De halve finales starten zondagochtend om 10:00 uur.

 

Stephan Tromer (links) met broer Laurens

Heren dubbel

In het schema twee opvallende combinaties, de broers Huiden/Huiden en Tromer/Tromer. Laurens Tromer (meervoudig Nederlands kampioen) en broer Stephan drongen door tot de halve finale. De gebroeders Huiden moesten in de kwartfinale hun meerdere erkennen in Milo de Boer en Lode Hulshof.
De andere twee koppels die doordrongen tot de halve finales waren Gabrielius Camara/Jochem de Hoop en titelverdedigers Barry Berben/Kas van Oost. Zij komen morgenochtend allemaal om 10:00 uur in actie, tegelijk met de halve finales dames dubbel.

 

Dames enkelspel

De meeste opvallende wedstrijd bij de dames in de eerste ronde was die tussen Brenda Vonk-Huntelerslag (52 jaar) en Faya Vooijs (15 jaar). In de eerste 3 games leek Brenda eenvoudig op de winst af te stevenen, maar de jonge Faya knokte zich helemaal terug in de wedstrijd en dwong daarmee een 7e beslissende game af. Deze laatste game was tot het einde een gelijk opgaande strijd waarbij Brenda aan het langste eind trok. De spannendste wedstrijd voor een plaats in de kwartfinale ging tussen Dobrila Jorguseska en Melanie Bierdrager. Deze wedstrijd ging over de volle 7 games en werd met 12-10 gewonnen door Jorguseska. Tevens schakelde Esmee van Marwijk in zes games de hoger geplaatste Angelique Gertenbach uit. De acht overgebleven dames zullen morgen vanaf 10:45 uur strijden voor een plaats in de halve finale. Bekijk hier de uitslagen en het wedstrijdschema.

Dobrila Jorgeska serveert in haar wedstrijd tegen Melanie Bierdrager

 

Heren enkelspel

Bijna de volledige top 8 speelt morgen om 12:30 uur in de kwartfinale. Alleen Colin Rengers en Brent Ronde wisten ten koste van een hoger geplaatste speler de kwartfinale te bereiken. De 16-jarige Brent Ronde keek tegen Jochem de Hoop tegen een 3-0 achterstand in games aan maar de ‘youngster’ kwam echter steeds beter in zijn spel en won vervolgens vier games op rij. Geniet hieronder van het laatste punt van deze spectaculaire wedstrijd en van de dag. De kwartfinales starten morgen allemaal om 11:30 uur. Alle uitslagen en het wedstrijdschema zijn te bekijken op toernooi.nl

De wedstrijden die morgen gespeeld worden op tafel 1 en 2 zijn te volgen via tafeltennis.tv.