In finale om de voorjaarstitel stonden wederom De Boer Taverzo 1 en Estillon Maashorst tegenover elkaar. In december 2023 was dit ook het geval waarbij Maashorst die finale met 4-2 wist te winnen. In de reguliere competitie was De Boer Taverzo in maart met 5-2 de betere in de onderlinge strijd, waardoor het van tevoren lastig was een favoriet te benoemen.

 

Gabrielius Camara in actie

Het eerste punt van de wedstrijd ging naar De Boer Taverzo. Een ontketende Yannick Vostes stuurde zijn opponent Pekka Pelz met 3-0 terug naar de bank. Vervolgens leek Alex Naumi dezelfde weg te volgen als zijn te teamgenoot door 2-0 in games voor te komen tegen Gabrielius Camara. Maar Camara vocht, onder luide aanmoedigingen van de meegereisde supporters, goed terug en dwong een beslissende 5e game af. De game ging tot 5-4 in het voordeel van Camara redelijk gelijk op, maar na de time-out van coach Rajko Gommers (Taverzo) was het Naumi die met 11-8 het tweede punt voor Taverzo op het scorebord liet noteren.

In de wedstrijd voor de pauze kon Estillon Maashorst wat terug doen. Mauro Schärrer pakte het eerste punt voor zijn ploeg door Milo de Boer met 3-1 te verslaan. Na de pauze was het tijd voor de ‘kopmannen’ wedstrijd: Yannick Vostes tegen Gabrielius Camara. In de ontmoeting tijdens de najaarsfinale wist Camara nog met 3-0 te winnen. De eerste game was met 11-7 voor Camara maar de volgende twee games waren voor de kopman van Taverzo. Even leek Camara er een 5e game uit te slepen maar hij verspilde een 10-6 voorsprong in game 4 waardoor Vostes de winst pakte en de voorsprong voor zijn team verder uitbreidde.

 

Het winnende punt door Milo de Boer

De ploeg uit Zoetermeer had dus nog maar één punt nodig om een allesbeslissende finale af te dwingen. De eer was aan Milo de Boer. Hij wist het winnende punt te maken door in een hele spannende wedstrijd Pekka Pelz met 3-2 te verslaan. Hierdoor schrijft De Boer Taverzo de voorjaarstitel op haar naam en zullen zij morgen 10 mei wederom tegen Estillon Maashorst in actie komen.

Deze beslissingswedstrijd vindt ook plaats bij TTV Hilversum en start op 14:00 uur. De toegang is gratis!
Mocht je niet aanwezig kunnen zijn dan is de wedstrijd tevens te volgen via livestream.

 

 

 

 

 

Foto’s prijsuitreiking