Vanmiddag stond de finale om het Landskampioenschap van de Dames Eredivisie op de agenda. Ditmaal niet gespeeld bij TTV Hilversum, maar in Wageningen bij TTV Shot. Deze allesbeslissende wedstrijd is gewonnen door Dozy Den Helder/Noordkop met 4-2 en zij mogen zich een jaar lang Landskampioen 2023/2024 noemen.

Lucie Mobarek in actie voor VTV Nieuwegein

Op Hemelvaartsdag stonden beide teams ook tegenover elkaar. In een eenzijdige finale van de Voorjaarscompetitie werd het 4-0 voor Dozy Den Helder/Noordkop. VTV Nieuwegein lootte op papier als thuisspelende partij en vervolgens werden de opstellingen bekend. Bij VTV deed dit keer de Franse Lucie Mobarek mee en dat leverde drie dezelfde wedstrijden op als tijdens de finale van de Najaarscompetitie.

Het was de beurt aan Lucie Mobarek en Shuohan Men om deze beslissingswedstrijd af te trappen. Het werd gelijk een spannende wedstrijd. De eerste twee games gingen naar Mobarek voor VTV, maar Men herpakte zich en wist de volgende twee games te winnen. Een vijfde game moest dus de beslissing brengen in het eerste duel. In die vijfde game bleek Mobarek toch de sterkste met 11-5 en dat betekende dat VTV met 1-0 voor kwam.

Ana Gogorita tegenover Dong Li

De volgende wedstrijd was een prooi voor Dozy Den Helder/Noordkop. Ana Gogorita won afgetekend met 3-0 van Dong Li en bracht de stand weer gelijk, 1-1. De volgende enkelpartij speelden Sanne de Hoop en Dobrila Jorguseska tegen elkaar. Vergeleken met de eerdere twee finale ontmoetingen was dat de derde enkel die nog niet eerder voorkwam. Een spannende wedstrijd volgde. De eerste game ging naar Jorguseska, maar de tweede en derde naar de Hoop. In de derde game een time-out van Den Helder op 10-9 voor de Hoop. Na de time-out pakte de Hoop gelijk het punt en bracht zij de tussenstand op 2-1 voor VTV.

De volgende drie enkelpartijen waren herhalingen van de finale om de najaarstitel. Gogorita tegen Mobarek, Men tegen de Hoop en Jorguseska tegen Dong Li. Met opnieuw een 3-0 overwinning bracht Gogorita de stand weer gelijk. Ze verloor geen enkele game in haar beide enkelwedstrijden. Vervolgens was het Men die tegen de Hoop aan het langste eind trok met 3-1 en daarmee kregen deze wedstrijden dezelfde winnaar als in het najaar van 2023. Dozy Den Helder/Noordkop kwam daarmee op matchpoint en hadden nog één overwinning nodig voor het landskampioenschap.

Dobrila haalde het beslissende punt voor Den Helder binnen

In de zesde wedstrijd nam Dobrila een 1-0 voorsprong in games door met 11-8 te winnen. De volgende game ging eveneens naar Den Helder met 11-8 en dus nog één game verwijderd van de overwinning. Maar Dong Li gaf zich niet gewonnen en won de volgende twee games met 12-10 en 11-5. Een vijfde game volgde en moest uitwijzen of er een beslissende zevende wedstrijd werd gespeeld. Dobrila schakelde een tandje bij en won de game met 11-6. Dat betekende een 4-2 overwinning en dus het kampioenschap voor Den Helder.

Een zeer spannende finale om het landskampioenschap tussen twee gelijkwaardige teams. Uiteindelijk won Dozy Den Helder/Noordkop en mogen zij zich Landskampioen 2023/2024 noemen. Gefeliciteerd!

Foto’s prijsuitreiking