Net als in het najaar 2023 stonden VTV uit Nieuwegein en Dozy Den Helder/Noordkop tegenover elkaar in de finale. Om nog een kans te maken op het landskampioenschap moest de club uit Den Helder in ieder geval winnen. Na de loting en opstelling begonnen de dames goed voorbereid om 11:30 uur aan de Eredivisiefinale in de hoofdzaal van TTV Hilversum.

 

Sanne de Hoop serveert tijdens de eerste wedstrijd

Verslag finale
Namens VTV uit Nieuwegein, die thuis lootte, nam Sanne de Hoop het in de eerste wedstrijd op tegen Shuohan Men. In een hele spannende wedstrijd was het Shuohan Men die het hoofd koel hield en na een 2-1 achterstand in games de partij met 3-2 naar zich toetrok. De tweede wedstrijd was zeker niet minder spannend. Daarin vochten Emma van der Zanden en Ana Gogorita heel hard voor de games die over en weer gingen. Met 5-11, 12-10, 11-8, 16-14 en 11-9 kwam Gogorita als winnares uit de strijd en zette haar team uit Den Helder op een 2-0 voorsprong.

In de daaropvolgende wedstrijd had VTV waarschijnlijk verwacht het eerste punt te pakken. In de finale najaar 2023 was Dong Li namelijk met 3-0 te sterk voor Dobrila Jorguseska. Maar laatstgenoemde had andere plannen en liet in drie games zien vandaag de betere te zijn. En zo ging de ploeg van coach Theo Wijker met een comfortabele 3-0 voorsprong de pauze in.

 

Ana Gogorita maakt het winnende punt voor Dozy Den Helder/Noordkop

Na de pauze stonden de nummers één, Sanne de Hoop en Ana Gogorita, tegenover elkaar. Gogorita kwam al snel 2-0 voor in games, maar Sanne de Hoop gaf zich nog niet gewonnen en sleepte er een 5e en beslissende game uit. Daarin gaf Gogorita haar opgebouwde voorsprong niet meer uit handen en maakte het benodigde 4e punt voor de voorjaarstitel.

 

Beslissingswedstrijd algeheel landskampioenschap
Doordat Den Helder nu de titel in het voorjaar heeft gewonnen en VTV de najaarstitel in december 2023 volgt er een beslissend duel om het algeheel landskampioenschap.
Deze wedstrijd zal gespeeld gaan worden op zaterdag 18 mei bij
TTV Shot in Wageningen. De aanvangstijd is 13:00 uur.

 

 

Prijsuitreiking

Alle foto’s zijn gemaakt door Rob de Ruiter.