In een bomvolle zaal van TTV Hilversum begonnen de heren – iets later dan gepland – op zaterdagmiddag 16 december aan de eredivisiefinale najaar 2023. Net als in mei dit jaar waren het De Boer Taverzo en Estillon Maashorst (toen nog Welinq Maashorst) die de strijd met elkaar aangingen. De Boer Taverzo won toen voor de 7e keer het landskampioenschap.

 

Yannick Vostes pakt eerste punt

Mauro Schärrer, de Zwitser in dienst van Estillon Maashorst ging voortvarend van start tegen de Belgische kopman van De Boer Taverzo, Yannick Vostes, en won de 1e game. Na de gelijkmaker van Vostes gaf Schärrer een 10-4 voorsprong uit handen in de 3e game, terwijl in game 4 de Belg op zijn beurt vier matchpoints vergat te verzilveren. In de beslissende 5e game was Yannick Vostes duidelijk de baas en behaalde met 11-4 de zege en het eerste punt voor De Boer Taverzo.
In de tweede wedstrijd stonden twee Nederlandse jonge talenten tegenover elkaar, Ivan Kahn(15) en Gabrielius Camara(18). Ook deze partij werd uitgevochten over de volle vijf games. Maar deze wedstrijd ging naar Camara die daarmee het eerste punt voor Estillon Maashorst binnenhaalde en de stand gelijk trok.

 

Voor Taverzo in de derde wedstrijd nog een jong Nederlands talent achter de tafel, Milo de Boer(19). De Boer nam het op tegen Pekka Pelz uit Duitsland. De onderlinge verschillen tussen de spelers bleken klein te zijn want ook deze partij was pas afgelopen na vijf games. De speler van Estillon Maashorst trok in de beslissende game aan het langste eind (12-10) waardoor het team uit Uden de pauze inging met een 2-1 voorsprong.

 

Gabrielius Camara na zijn overwinning op Yannick Vostes

Na de pauze was er geen houden aan Gabrielius Camara die met 11-4, 13-11 en 11-9 voor het eerst van Yannick Vostes wist te winnen en waardoor Estillon Maashorst uitliep naar een 3-1 voorsprong.

Maar Taverzo gaf zich nog niet gewonnen. Met 5-11, 11-8, 11-5, 9-11 en 11-4 noteerde Milo de Boer het tweede punt voor Taverzo tegen Mauro Schärrer. Vervolgens haalde Ivan Kahn alles uit de kast om zijn team op gelijke voet te krijgen met Estillon Maashorst, maar in de vijfde game was Pekka Pelz oppermachtig.

Estillon Maashorst weet voor de eerste keer de felbegeerde titel te bemachtigen en zet hiermee een belangrijke stap richting het algehele landskampioenschap 2023-2024.