In de strijd om de najaarstitel bij de Eredivisie dames die op zaterdag 16 december plaatsvond op de bekende locatie van TTV Hilversum, stond regerend en tweevoudig landskampioen VTV uit Nieuwegein tegenover Dozy Den Helder/Noordkop (7x kampioen van Nederland).

 

Het team van Dozy Den Helder/Noordkop tijdens de wedstrijd van Ana Gogorita

In de openingswedstrijd beet Ana Gogorita (Dozy Den Helder/Noordkop) het spits af tegen Sanne de Hoop van VTV. In de onderlinge ontmoetingen leidt Gogorita maar was de Hoop in september de beste tijdens een competitiewedstrijd. Ook in deze finale ging de winst naar Sanne de Hoop. Na drie spannende games waarin Ana Gogorita steeds terug wist te komen van een grote achterstand, lukte dat in de 5e game niet meer en zette Sanne haar club VTV op voorsprong.

Aan Dobrila Jorguseska de taak om de stand gelijk te trekken tegen de uit Frankrijk afkomstige Lucie Mobarek. Mobarek speelt dit seizoen voor het eerst in de Nederlandse eredivisie bij VTV en viel op door haar sterke optreden in de halve finale play-offs tegen Scylla waar zij haar beide wedstrijden met 3-0 won. En ook tegen Dobrila Jorguseska was zij de sterkste. Met een 3-1 overwinning werd de voorsprong van VTV uitgebouwd. Vervolgens boekte Dong Li een overtuigende 3-0 overwinning op drievoudig Nederlands kampioene Shuohan Men waardoor VTV de pauze inging met een 3-0 voorsprong. VTV had nog maar één punt nodig om de najaarstitel binnen te halen.

 

Lucie Mobarek in actie

Na de pauze mocht Ana Gogorita proberen haar team in de race te houden. Met goed tactisch spel wordt Lucie Mobarek met 3-1 verslagen en was het eerste punt voor Dozy Den Helder een feit. Daarna wist Shuohan het tweede punt voor de club uit Den Helder te noteren door Sanne de Hoop geen game te gunnen.

In de zesde wedstrijd heeft Dobrila Jorguseska gevochten voor wat ze waard was maar het verdedigende speltype van de zeer ervaren Dong Li was te lastig. Dong Li haalt op sublieme wijze de najaarstitel binnen voor haar club VTV uit Nieuwegein.

Indien VTV op 9 mei 2024 de finale haalt en wint mogen zij zich voor de 3e keer op rij kampioen van Nederland noemen.