In eigen huis heeft Scylla zondag in de twaalfde speelronde van de eredivisie goede zakengedaan. In een zinderende wedstrijd speelde de club uit Leiden met 3-3 gelijk tegen concurrent Salamanders, waardoor Scylla nog steeds de beste papieren heeft voor plek vier. Die eindklassering recht geeft op deelname aan de play-offs voor de landstitel.

Scylla en Salamanders zijn verwikkeld in een felle strijd om de vierde plek. Voorafgaand aan de clash tussen de nummers vier en vijf was het verschil tussen beide teams zeven punten en dus was de confrontatie zeer beladen. “Punten tegen concurrenten tellen dubbel zeggen ze weleens”, zei de tevreden Olivier Altenburg na afloop van het gelijkspel. “We wilden er alles aan doen om te voorkomen dat Salamanders op ons zou inlopen, dus we zijn content met dit gelijkspel”, aldus de speler van Scylla.

Kazeem Nasiru

Zinderend gevecht
Het publiek in Leiden werd verwend met een zinderend tafeltennisgevecht. Kazeem Nasiru opende de wedstrijd met een duidelijke overwinning op Jamshid Sedigh en hierna maakten Olivier Altenburg en Casper ter Lüün er een spektakelstuk van. Na de eerste games verloren te hebben kwam Altenburg namelijk sterk terug. Hij dwong een vijfde game af, waarin hij een 3-7 achterstand omboog in een 8-7 voorsprong. Ter Lüün wist hierna twee matchpoints niet te verzilveren, waarna Altenburg met 12-10 de wedstrijd won. Hierna toonde Roel Bogie zijn uitstekende vorm, want de speler van Salamanders versloeg zowel Kim Vermaas (0-3) als Oliver Altenburg (1-3). Omdat Casper ter Lüün in zijn tweede wedstrijd van vijf games wel aan het langste eind trok (hij versloeg Kazeem Nasiru) en Kim Vermaas sterker was dan Sedigh, eindigde deze zinderende wedstrijd onbeslist.

Nog twee wedstrijden
Scylla heeft nog altijd nog 7 punten voorsprong op Salamanders. Dat zou met nog twee wedstrijden te gaan normaal gesproken genoeg moeten zijn om de play-offs te halen. Het programma van Scylla is wel zwaarder. Scylla moet nog op bezoek bij Smash ’70 en bij Taverzo. Salamanders speelt nog twee keer thuis: tegen Smash ‘70 en Avanti. “We moeten de play-offs kunnen halen, zeker als we onze vorm vasthouden”, stelt Altenburg. “Het zou zeer teleurstellend zijn als we alsnog vijfde worden: dat zou betekenen dat we na een goed seizoen alsnog tegen degradatie moeten strijden. Ik vind dat de nummers 5 en 6 sowieso veilig moeten zijn na afloop van de competitie: het contrast is hierdoor wel erg groot. Ik hoop dat we ons plaatsen voor de play-offs en hopelijk kunnen we het de ‘grote drie’ van de competitie erg moeilijk maken.”

Makkelijker programma
Teammanager Frans Meurs van Salamanders had zondag genoten van ‘een geweldige tafeltennismiddag’. Toch baalde hij van de 3-3 uitslag. “De verschillen waren erg klein, we hadden ook met 1-5 kunnen winnen”, aldus Meurs. De Salamanders-man denkt dat het wel heel moeilijk wordt om nog bij de eerste vier teams te eindigen. “Ons programma is makkelijker, dat geeft ons hoop. Maar ik denk dat we realistisch moeten zijn: het is ook goed als we vijfde worden, als we ons hierna maar handhaven in de eredivisie. Dat is onze doelstelling en ik denk dat wij goed genoeg zijn om de lagere teams in de eventuele play-downs te verslaan. Maar het zou top zijn als we alsnog vierde worden. We gaan er nog twee keer vol tegenaan.”

Scylla-Salamanders 3-3
Kazeem Nasiru- Jamshid Sedigh 3-1
Oliver Altenburg- Casper ter Lüün 3-2
Kim Vermaas- Roel Bogie 0-3
Kazeem Nasiru- Casper ter Lüün 2-3
Kim Vermaas-Jamshid Sedigh 3-1
Olivier Altenburg-Roel Bogie 1-3.