Scyedam rook afgelopen zaterdag kansen tegen Smash ’70. Door het ontbreken van Michel de Boer en Viktor Brodd dacht de Schiedamse ploeg kans te maken op een overwinning, maar het liep anders af voor de thuisploeg: de gasten wonnen met 1-5.

Smash ’70 was niet in de sterkste opstelling naar Schiedam gereisd en daarom dacht Emie Dekker dat zijn Syedam aanspraak zou maken op de eerste competitiezege van het seizoen. Bij afwezigheid van Michel de Boer en de Zweedse topspeler Viktor Brodd nam coach Gerben Last zelf weer eens plaats achter de tafel. “Toen ik de opstelling zag van Smash, dacht ik: er liggen voor ons zeker kansen”, aldus clubman Dekker. Ondanks dat ook Scyedam door het ontbreken van Nermin Smajic ook niet in de sterkste formatie aantrad, had Dekker goede hoop op een zege voor zijn ploeg. “Voor de wedstrijd was ik een beetje aan het rekenen. Zo dacht ik bijvoorbeeld dat onze spelers tweemaal van Gerben Last zouden winnen, maar het liep vanaf het begin al helemaal anders. De nederlaag was vrij kansloos en daardoor teleurstellend voor ons”, vond hij.

0-3 tussenstand
Thomas Baart verloor de openingswedstrijd tegen Gerben Last en Martijn van der Heide bleek niet opgewassen tegen Martijn de Vries. De eerstgenoemde Martijn, die dit jaar nieuw is in de ploeg van Scylla, kwam nog wel op voorsprong tegen De Vries, maar ging nipt met 2-3 onderuit. Emanuel Martins Ferreira startte goed tegen Colin Rengers, maar na de eerste gewonnen game trok Rengers eenvoudig de wedstrijd naar zich toe. Hiermee kwam de stand bij de pauze op 0 3.

Eer gered
In de wedstrijd na de onderbreking kon Thomas Baart het Martijn de Vries alleen in de derde game lastig maken en Gerben Last wist hierna Emanuel Martins Ferreira te verslaan. In de laatste wedstrijd redde Martijn van der Heide de eer namens Scyedam tegen Colin Rengers. “De zege van Martijn was het enige lichtpuntje voor ons. Maar Smash ’70 was duidelijk een maatje te groot voor ons”, vond Dekker.

Koploper
Smash ’70 staat door de puike zege bovenaan in de eredivisie. De Hattemers voeren de ranglijst aan met dertien punten uit drie duels. “Ze zijn een kandidaat voor de play-offs, terwijl wij moeten strijden voor handhaving”, denkt Dekker. Zijn Scyedam staat onderaan met vier punten. “We hebben een goede ploeg, maar zijn helaas nog niet stabiel genoeg”, concludeert Dekker.

Statistieken:

Thomas Baart Gerben Last 5-11 11-9 8-11 10-12 0-1
Martijn van der Heide Martijn de Vries 11-7 7-11 12-10 5-11 6-11 0-1
Emanuel Martins Ferreira Colin Rengers 11-8 6-11 3-11 4-11 0-1
Thomas Baart Martijn de Vries 7-11 6-11 10-12 0-1
Emanuel Martins Ferreira Gerben Last 11-8 7-11 8-11 4-11 0-1
Martijn van der Heide Colin Rengers 11-7 11-7 11-9 1-0
Einduitslag 1-5