Itass’DTK viert de landstitel in 2018

De wedstrijden in zowel de eredivisie heren- als dames zit er weer op na een lang seizoen. De competitiewedstrijden zijn allemaal gespeeld, maar het seizoen is nog zeker niet voorbij. Sterker nog: de meest spannende fase staat voor de deur: de play-offs en play-downs komen eraan! Hoe werkt het systeem ook al weer en wie speelt er tegen wie?

De hoogst geëindigde vier teams in de competitie spelen van half april april tot en met mei de play-offs om het landskampioenschap. De vier laagst geëindigde teams spelen in dezelfde periode de play-downs om degradatie naar de 1e divisie.

Speelschema play-offs en play-downs
A – Y
B – X
C – Z
A – X
B – Y

In de play-offs en play-downs wordt na het tweede enkelspel een pauze van 15 minuten gehouden. Een competitiewedstrijd in de play-offs of de play-downs is beslist zodra één van beide teams 3 enkelspelen heeft gewonnen.

Play-offs
De vier hoogst geëindigde teams spelen de play-offs om het landskampioenschap.
Het schema in de halve finales:
Nummer 1 – nummer 4
Nummer 2 – nummer 3

In de halve finale spelen de teams zowel een thuis- als uitwedstrijd. Indien beide teams één wedstrijd winnen wordt een derde wedstrijd gespeeld. Het team dat in de hele competitie het hoogst geëindigd is (de nummer 1 en nummer 2) speelt de 2e en de eventuele 3e wedstrijd thuis.

De winnaars van van de halve finale spelen één competitiewedstrijd op neutraal terrein tegen elkaar om het landskampioenschap

Play-downs
De laagst geëindigde vier teams in beide eredivisies spelen de play-downs om degradatie naar de 1e divisie.
Het schema in de halve finales:
Nummer 5 – nummer 8
Nummer 6 – nummer 7
In de halve finale spelen de teams zowel een thuis- als uitwedstrijd. Indien beide teams één wedstrijd winnen, wordt er een derde wedstrijd gespeeld. Het team dat in de hele competitie het hoogst is geëindigd (de nummer 5 en nummer 6) speelt de 2e en eventueel 3e wedstrijd thuis.

De verliezers van de halve finale spelen één competitiewedstrijd op neutraal terrein tegen elkaar om directe degradatie naar de 1e divisie. De verliezer van deze competitiewedstrijd degradeert direct naar de 1e divisie, de winnaar speelt tegen de verliezer van de finalewedstrijd van de 1e divisie.

Bekijk het volledige programma van de play-offs en play-downs.