Zowel AnytimeFitness/Westa als VTV (N) plaatste zich gisteren voor de play-offs van de eredivisie vrouwen. Het onderlinge resultaat (4-2) in Limburg leverde beide teams een ticket op voor het toetje van de competitie, FysioScheepje/SKF is de ongelukkige nummer vijf.

Het team van Westa

De belangen in de laatste speelronde van de eredivisie vrouwen waren groot voor zowel Westa als VTV (N).

De nummer vier en drie waren namen voorafgaand aan het duel de posities vier en drie in op de ranglijst, maar nummer vijf SKF hijgde de concurrentie in de nek. “We wisten dat we er moesten staan en hebben ondanks deze druk erg goed gepresteerd”, glunderde de winnende coach Marc Bosman.

Vliegende start
Hij zag hoe zijn team een vliegende start beleefde in eigen huis. In de rust stond Westa namelijk al op een comfortabele 3-0 voorsprong. “Li Nan Sun won en Karlijn versloeg Jacintha, dat hadden we verwacht. Verrassender was de zege van Emma, die een 0-2 achterstand ongedaan wist te maken tegen Sanne de Hoop.”

Nerveus
In de pauze werd duidelijk dat SKF al één punt had laten liggen op bezoek bij Vriendenschaar. Dit was goed nieuws voor Westa en ook voor het nerveuze VTV. “We waren een beetje bang geworden: we vreesden voor onze play-offs kansen”, geeft coach Dong Li toe. “Door de tussenstand wisten we gelukkig wat ons te doen stond. Li Nan Sun gaf Westa in de vierde wedstrijd het laatste zetje naar de play-offs. Gelukkig herpakten we ons in de laatste twee wedstrijden, waardoor ook wij net zoals in de voorgaande jaren play-offs spelen.”

Kuikentjes
Westa speelt tegen kampioen Den Helder in de play-offs en de Limburgers gaan voor een stunt volgens Bosman. “Een tijdje geleden noemde men ons team soms ‘de kuikentjes’ gezien de leeftijd van onze meiden. Nou: onze ‘kuikentjes’ horen nu bij de beste vier en we zijn zeker niet kansloos tegen Dozy”, denkt hij. VTV blijft derde ondanks de nederlaag en neemt het op tegen Heerlen. “We hebben ervaring met het spelen van zulke belangrijke duels”, weet Dong Li, die zelf niet meer in actie komt dit jaar. “Wij kunnen wederom de finale gaan halen.”

AnytimeFitness/Westa 1 VTV (N) 1   4 – 2
Li, N.S. (Nan Sun) Boheemen, V. van (Vera) 3-0 (2,5,4)
Lierop, K.M.C. van (Karlijn) Hoop, J. de (Jacintha) 3-2 (8,-2,-6,8,10)
Zanden, E. van der (Emma) Hoop, S. de (Sanne) 3-2(-9,-10,10,4,3)
Li, N.S. (Nan Sun) Hoop, J. de (Jacintha) 3-0 (2,8,4)
Zanden, E. van der (Emma) Boheemen, V. van (Vera) 1-3 (-9,8,-2,-4)
Lierop, K.M.C. van (Karlijn) Hoop, S. de (Sanne) 1-3 (4,-9,-7,-3