Jaarlijks organiseert de NTTB, naast het NK, een tweede groot tafeltennistoernooi voor topspelers onder de naam Tafeltennis Masters. Vanaf komend evenement wordt deze naam aangepast naar NTTB Cup. Naast de verandering van naam blijft alles hetzelfde. De reden voor deze naamswijziging lees je in dit bericht.

Tromer en Helle waren vorig jaar winnaar van de Masters

Net als voorgaande jaren wordt het toernooi nog altijd bij TTV Shot in Wageningen georganiseerd. Het weekend dat het evenement wordt gehouden is inmiddels ook bekend. Het zal op zaterdag 7 en zondag 8 september worden gehouden. Het is een open toernooi, waarbij ook buitenlandse spelers uit de Eredivisie welkom zijn om deel te nemen.

De reden voor de naamswijziging heeft te maken met het woord ‘Masters’. Internationaal wordt dit woord gebruikt in Master Sport en de doelgroep Masters. Dit is dezelfde doelgroep, die we in Nederland kennen, als veteranen. Om deze associatie te vermijden en hiermee internationale richtlijnen te volgen wordt de naam van Tafeltennis Masters dus veranderd naar NTTB Cup. In de toekomst zal deze naamsverandering ook gevolgen hebben voor het NK Veteranen.

Dit jaar zal de NTTB Cup dus worden georganiseerd onder deze nieuwe naam en daarmee keert een oude klassieke toernooinaam terug. Saillant detail is namelijk dat de mannen van 1937 t/m 2000 als eens een NTTB Cup hebben gespeeld. Voor de dames is het wel de eerste keer dat zij de NTTB Cup gaan spelen. Eerder is vermeld wanneer het toernooi wordt georganiseerd. Binnenkort zal er meer informatie verschijnen over het evenement. Via deze link is de pagina van de NTTB Cup te vinden.