De NTTB Jeugdcup 2019 wordt gespeeld op zaterdag 6 en zondag 7 juli. In de Multisporthal op het Nationaal Sportcentrum Papendal wordt getafeltennist door teams van de beste welpen en pupillen van de afdelingen. De jonge sporters, in de leeftijd van 8 tot 13 jaar, zijn door hun afdeling uitverkoren om deel te nemen aan de NTTB Jeugdcup. Dit tweedaagse evenement, waarbij overnacht wordt in Hotel Papendal, wordt door de afdelingen gezien als de afsluiting van het seizoen.

De titelverdedigers van deze 16e editie zijn de meisjes van ZuidWest en de jongens van Midden. Op de eerste dag wordt in drie pouleronden gespeeld. De eerste ronde start om 10.00 uur, de tweede ronde om 13.00 uur en de derde en laatste ronde start na het diner om 18.00 uur. Alle wedstrijden worden in het best-of-three systeem gespeeld.

De indeling voor de NTTB Jeugdcup 2019

 

MEISJES

 

JONGENS

Vierkamp 1 ( A ) Vierkamp 2 ( B ) Vierkamp 1 ( A ) Vierkamp 2 ( B )
Holland-Noord

Limburg

Gelre

Noord

West

ZuidWest

Oost

Midden

Holland-Noord

West

Oost

Limburg

ZuidWest

Midden

Gelre

Noord

Op zondag volgen de halve finales en finales. De wedstrijden worden dan in best-of-five systeem gespeeld. De halve finales beginnen om 09.30 uur en de geplande starttijd voor de finales is 13.30 uur. De prijsuitreiking zal aansluitend plaatsvinden, naar verwachting rond 17.00 uur. De overnachting en maaltijden van de deelnemers zijn geregeld in Hotel Papendal, het hotel waar vele bekende sporters vóór hen al hebben overnacht.

Stichting Jonit
Voor het publiek (ouders, broertjes, zusjes, familie, belangstellende coaches, enz.) is genoeg ruimte op de tribune. In de hal beneden zijn voor hen koffie, thee, broodjes en gezonde versnaperingen te koop. De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten goede aan de Stichting Jonit (de Stichting Jeugd Ondersteuning Nationaal en Internationaal Tafeltennis).

Lees het programmaboekje

(Foto’s van de NTTB Jeugdcup 2018, gemaakt door Peter Nijdam)