De Eredivisiecup 2018 kent dezelfde twee winnaars als de editie van vorig jaar. In Den Bosch wonnen zondag de dames van Dozy Den Helder/Noordkop en de heren van Itass DTK ’70 deze prijs.

Eredivisiecup Heren
Itass DTK ’70 won vorig jaar de Eredivisiecup en werd later in het seizoen landskampioen. Dit is een scenario waar de ploeg uit Klazienaveen uiteraard ook dit seizoen op hoopt en de eerste stap werd zondag gezet in Den Bosch. De Belg Yannick Vostes gaf in de openingswedstrijd de Nigeriaan Kazeem Nasiru weinig kans: hij won met 3-0. Hierna kende Barry Wijers weinig moeite met Michiel van Dijk. Ook hij wist zijn wedstrijd met 3-0 te winnen, waardoor hij Itass DTK’70 op een snelle 2-0 voorsprong zette. Timo Tuithof deed er hierna namens Scylla van alles aan om de eer te redden van de club uit Leiden, maar hij bleek niet opgewassen tegen Koen Hageraats. Laatstgenoemde won met 3-0, waardoor de finale al snel voorbij was.

Itass DTK ’70-Scylla 3-0
Yannick Vostes- Kazeem Nasiru 3-0
Barry Wijers- Michiel van Dijk 3-0
Koen Hageraats- Timo Tuithof 3-0.

Eredivisiecup Dames
Voor de elfde keer op een rij stond Dozy Den Helder/Noordkop in de finale van de Eredivisiecup, ditmaal tegen SKF. De vorige tien keer wist de huidige landskampioen de eindstrijd telkens te winnen en ook dit jaar stond er geen maat op het team uit Den Helder. Eerst rekende Ana Gogorita in drie games af met Brenda Vonk, maar hierna moest Dozy harder werken voor de punten. Carla Nouwen van SKF begon sterk tegen Yun Zhang. Ze nam een 1-0 voorsprong, kwam na een mindere fase terug tot 2-2, maar verloor uiteindelijk in de vijfde game met 11-9, waardoor Dozy op een 2-0 voorsprong kwam. Sharon Janssen startte hierna namens VTV goed tegen Yoeke Gunsing, maar ze kon haar genomen voorsprong van 1-0 niet uitbreiden. Yoeke Gunsing kwam beter in haar spel en wist de wedstrijd met 1-3 te winnen, waardoor de Eredivisiecup dus wederom naar Den Helder gaat.

FysioScheepje/SKF- Dozy Den Helder/Noordkop 0-3
Brenda Vonk- Ana Gogorita 0-3
Carla Nouwen- Yun Zhang 2-3
Sharon Janssen- Yoeke Gunsing 1-3.