Het Moving | Molewijk NK Schafeltennis is een mix van schaken en tafeltennis en wordt gehouden op 29 juni a.s. in de accomodatie van de ttv Midstars in Middelstum.

Deelname is mogelijk voor alle senioren en jeugdleden vanaf 12 jaar. Voor zowel schaken als tafeltennis wordt er vanuit gegaan dat de deelnemers de regels kennen, en voor schaken dat men met een schaakklok kan spelen.

Er worden 7 ronden aangepast Zwitsers gespeeld. Bij de indeling wordt rekening gehouden met sterkte van discipline (‘sterkere’ schakers worden tegen schakers ingedeeld en tafeltennissers tegen tafeltennissers). Voor de indelingen worden de KNSB Elo-rating en de NTTB Elo-rating gebruikt om de sterkte te bepalen. De laatste ronde kan de indeling deels handmatig zijn voor de verdeling van de 1e prijs voor sterkste tafeltennisser en sterkste schaker.
Een wedstrijd bestaat uit 4 games tafeltennis (1 punt elk) en 2 snelschaakpartijen (2 punten elk). Tafeltennis wordt gespeeld volgens NTTB-reglement in games tot 11 punten, met 2 punten verschil. Schaken wordt gespeeld volgens de FIDE-regels gespeeld voor snelschaken. Het speeltempo bedraagt 5 minuten (geen increment).

Voor meer informatie zie ook  convocatie Moving Molewijk NK schafeltennis 2024
Kalender informatie