De goede speurder had het misschien al ontdekt in de tafeltenniskalender van 2019/2020. De Masters gaan naar twee dagen: 26 en 27 oktober 2019.

De gewijzigde opzet is een gevolg van de evaluatie door de organisatie van Scylla en de Tafeltennisbond.  Hiervoor is input opgehaald van de spelers, die met een enquête naar hun bevindingen zijn gevraagd. De nieuwe opzet moet bijdragen aan meer aantrekkelijke wedstrijden en meer publiek op de finale dag.

Het toernooi duurt in 2019 twee in plaats van drie dagen, waardoor de jeugdmasters van vrijdag naar zaterdag verhuizen. Op de zaterdag spelen zes (in plaats van twaalf uit de eerdere edities) jeugdspelers om de titel Jeugdmaster 2019. De winnaar gaat door naar de finaleronde.

De senioren masters spelen op zaterdag een kwalificatie en ook daarvan gaat de winnaar naar de finaleronde. De finaleronde begint al op zaterdagavond: de nummers vijf tot en met twaalf van de plaatsing spelen om een plek in de kwartfinale. Op zondag stroomt de top vier in en worden de kwartfinales, halve finales en finales gespeeld.

Nieuw dit jaar is dat we proberen om enkele buitenlanders op invitatie mee te laten doen. Naast de buitenlandse spelers uit de eredivisie, die we actiever benaderen om mee te doen.Op deze manier gaan we in op de wensen van zowel topspelers als subtoppers. Voor beiden is de toernooiopzet interessant. Ook de toeschouwers krijgen meer interessante wedstrijden te zien.

In de zomer wordt de exacte toernooiopzet verder uitgewerkt. Nadere berichtgeving hierover volgt!