Op maandag 1 augustus begint het NTTB-tafeltenniskamp. Een kamp waarbij 64 kinderen de week van hun leven hebben. Veel tafeltennissen, leuke (bos-)spellen en heel veel vrienden maken! Ook de kampbegeleiders zijn hierbij erg belangrijk. Dit jaar zijn er twee nieuwe begeleiders aanwezig, Steven Pouw en Eric Olieman stellen zich hierbij voor!

 

Hoe zijn jullie betrokken geraakt bij de begeleiding van het Kamp?
“Rick Pouwels had het idee dat wij voor het NTTB-kamp gemaakt zijn”, aldus Eric, trainer bij Alexandria’66. “Het begon voor mijn gevoel eerst een beetje als een grap maar uiteindelijk gaat het werkelijkheid worden. Ik denk ook wel dat Steven en ik goed bij het kamp passen.” Steven vult dit vervolgens aan: “Ik was vereerd om gevraagd te worden en nu het dichterbij komt kijk ik er enorm naar uit!”

Steven Pouw

Ben je zelf al eens op een tafeltenniskamp geweest (als trainer of als deelnemer) en wat zijn je mooiste herinneringen aan dat kamp?
“Als jeugdspeler van TTV Avanti ben ik altijd op kamp geweest. Dit stond volledig in het teken van met elkaar plezier hebben en niet zozeer van tafeltennis, een tafeltennisbatje was dan ook geen onderdeel van de paklijst. De mooiste herinneringen hieruit zijn dan ook het uitdagen van de kampleiding op welke manier dan ook bijvoorbeeld met spelletjes of kattenkwaad. Ik denk dat dit een van de belangrijkste factoren is voor het succes van zo’n kamp, de goeie verdeling tussen af en toe de touwtjes laten vieren als kampleiding en soms wat strakker aantrekken. Later ben ik ook als begeleider verschillende keren mee geweest op het trainingskamp van TTV Avanti”, zegt de 26-jarige Steven met trots. “Hier is het work hard, play hard principe erg van toepassing. Overdag wordt er veel en hard getraind, ’s avonds is er ruimte om gezellig met elkaar spelletjes te doen of activiteiten zoals een dropping, wat dat betreft hoop en verwacht ik dat het over een paar weken ook zo zal gaan.”

Eric heeft nog wat minder ervaring met tafeltenniskampen. “Ik ben nog nooit op een tafeltenniskamp geweest. Dus voor mij gaat het een hele nieuwe ervaring worden. Ik ben toen ik nog echt jong was wel op voetbalkamp geweest. Wat mij hier nog het meest van bijstaat is de saamhorigheid en vriendjes/vriendinnetjes maken. Veel bezig zijn met de sport die wij allemaal zo leuk vinden kan natuurlijk alleen maar voor veel plezier zorgen.”

Wat verwacht je van het NTTB Kamp?
De 30-jarige Eric heeft wel een duidelijk beeld van het NTTB-tafeltenniskamp. “Veel enthousiasme! Van alle begeleiders krijg ik veel goede verhalen te horen. Ik vind tafeltennis erg leuk om te doen maar ben ook blij dat er veel ruimte is voor andere dingen op het kamp. Zoals het ik begrijp staat groepsgevoel en plezier voorop en dat kan alleen maar voor een mooie week zorgen.” Ook Steven lijkt te weten hoe het kamp zal zijn. “Een week waar een grote groep toch dicht bij elkaar komt door sport als middel in te zetten. Samen trainen, samen spelletjes doen, samen activiteiten doen, samen slapen en wakker worden, samen eten, etc. draagt bij aan de groepscohesie om er een succes van te maken! Oh, ik verwacht ook weinig slaap, maar dat hoort erbij.”

Eric Olieman

Waar kijk je het meeste naar uit?
Hier zijn Eric en Steven volledig eensgezind. Steven begint: “De blije gezichten van de deelnemers tijdens en na het kamp.” Eric vult dit aan met: “Blije kinderen, veel sporten en een lekker weertje! En dat ik iedereen mag wakker maken in de ochtend!!!”

Naast Eric en Steven zijn er nog negen andere trainers/begeleiders vast aanwezig tijdens het kamp. Een mooie mix van jonge en ervaren kader is ook dit jaar weer samengesteld om alle kinderen een topweek te bezorgen.