In dit eerste weekend van september vormde Sportcomplex Het Binnenveld weer een prachtig decor voor deze editie van de Tafeltennismasters.

Voorronden
Nadat de Jeugdmasters op zaterdagochtend waren afgerond en de prijzen door Anne Fleur Hamaekers en Thomas Wijnhout in ontvangst waren genomen, startten de voorronden van de Masters. Vanuit deze voorronden plaatsten zowel bij de dames als heren 10 spelers voor de finaledag op zondag. De gespeelde wedstrijden inclusief uitslagen (poules A t/m E) vind je hier. Bij de dames streden op zondag 13 speelsters om de titel (Yana Timina had zich afgemeld) en bij de heren bleven er 14 kanshebbers over.

Monique Spreuwel-Posthuma

Finaledag dames
Vooral in de kwartfinale was er sensatie. Monique van Spreuwel-Posthuma, die zich vanuit de voorronde had gekwalificeerd, won met 4-3 van de als tweede geplaatste Sanne de Hoop. Naast Monique wisten ook Emine Ernst, Shuohan Men en titelverdedigster Tanja Helle door te dringen tot de halve finale. Al werd Tanja Helle wel tot een 7e game gedwongen door Melanie Bierdrager.

De halve finales waren super spannend! Monique Spreuwel-Posthuma wist ook hier haar tegenstandster tot het uiterste te dwingen. Met 11-7 in de beslissende 7e game ging Tanja Helle er met de winst vandoor. In de andere halve finale kwam het ook tot een beslissende 7e game en was het nóg spannender. Nadat Emine Ernst al een matchpoint tegen had gehad in game 6, vlogen de matchpoints in de laatste game over een weer. Uiteindelijk was Shuohan Men de gelukkige die met 15-13 won.

De finale was een herhaling van vorig jaar die toen met 4-1 door Tanja werd gewonnen. Dit jaar was het verloop iets anders. Na een 2-0 en 3-2 voorsprong in games in het voordeel van Shuohan, wist Tanja de laatste twee games naar zich toe trekken en zo haar titel te prolongeren.

V.l.n.r.: Shuohan Men, Tanja Helle, Monique Spreuwel-Posthuma en Emine Ernst

Finaledag heren
Tot aan de halve finale waren er geen echte verrassingen bij de heren. De volledige top 3 van de plaatsingslijst wist tot de halve finale door te dringen. De als vierde geplaatste Milo de Boer trof in de kwartfinale titelverdediger Laurens Tromer die zich via de voorrondes moest kwalificeren.

De spannendste partij in de halve finale was die tussen Kas van Oost en Gabrielius Camara. Camara wist een 2-0 achterstand knap gelijk te trekken. Daarna nam Kas weer de leiding en kwam in de 7e game op twee matchpoints te staan. Na een discutabel punt op 10-9 hield Camara het hoofd koel en trok de zege naar zich toe. De wedstrijd tussen Laurens Tromer en regerend Nederlands kampioen Barry Berben werd door Laurens in vier games (11-8, 11-4, 11-9 en 11-6) beslist.

Gabrielius Camara

Net als bij de dames was de finale bij de heren ook een herhaling van vorig jaar. Bij een tussenstand van 2-2 in games stevende Camara op gamewinst af bij een 9-2 voorsprong. Echter toonde Laurens zijn klasse, maakte negen punten op rij, en snoepte zo de game af. In de zesde game gaf Laurens zijn voorsprong niet meer uit handen en won met 11-8 zijn 6e titel bij de Masters.

Heb je het toernooi gemist? Geen probleem, de wedstrijden die via livestream zijn uitgezonden kunnen teruggekeken worden op ons YouTube kanaal. Tenslotte zijn alle uitslagen van deze Masters en Jeugdmasters editie terug te vinden op Toernooi.nl.

V.l.n.r.: Gabrielius Camara, Laurens Tromer, Barry Berben en Kas van Oost