Na een dag waarin 81 wedstrijden zijn gespeeld kunnen we de stand op gaan maken richting de finaledag van morgen. De finale van het mixed dubbel is vandaag gespeeld met als uitkomst een nieuw winnaarsduo. Morgen zullen de finales van de overige klassen gespeeld worden, zie hier het programma.

Tali Cohen en Barry Berben op weg naar de titel

Mixed dubbel
Regerend kampioenen Dobrila Jorguseska en Kas van Oost troffen in de finale het koppel Tali Cohen/Barry Berben. Laatstgenoemde stond vorig jaar ook in de finale, maar dan met dubbelpartner Yana Timina. Na een spannende strijd wisten Tali Cohen en Barry Berben met 11-8, 10-12, 8-11, 11-8 en 11-9 hun eerste titel samen in de wacht te slepen.

Heren dubbelspel
De winnaars van vorig jaar, Kas van Oost en Barry Berben zijn nog in de race om hun titel te prolongeren. Zij nemen het op tegen Patrick Bruijne en Nolan Schultz, een herhaling van de halve finale van vorig jaar. In de andere halve finale gaan Michel en Milo de Boer (vader en zoon) het opnemen tegen het duo Hulshof/Smit. Beide wedstrijden starten om 10.00 uur

Michel en Milo de Boer in actie


Dames dubbelspel
Vergeleken met vorig jaar een aantal andere gezichten in de halve finales. Kim Vermaas en Esmee van Marwijk, die in 2021 de titel pakten, staan tegenover Fleur Hoogeveen en Heleen Mulderij-Roewen. Het als eerste geplaatste duo Dobrila Jorguseska/Shuohan Men zal de strijd aangaan tegen Tanja Helle en Chana van der Venne, die in de kwartfinale de baas waren over Emine Ernst en Karlijn van Lierop.

Trinko Keen naar kwartfinale

Heren enkelspel
In een marathonpartij over zeven games wist Emanual Martins Ferreira zich als outsider te plaatsen bij de beste 8 ten koste van Nolan Schultz. Emanuel wist in de eerste ronde ook al Martijn de Vries, de halve finalist van vorig jaar, met 4-1 te verslaan. In de twee laatste wedstrijden van de avond vochten Jonah Kahn en Ivan Kahn (vader en zoon) ieder hun eigen strijd om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Dit lukte Ivan wel, hij versloeg Floris Zur Muhlen in een zinderende wedstrijd met 14-12 in de beslissende 7e game. In een net zo spannende strijd was het youngster Brent Ronde die met 13-11 in de 7e game het feestje voor de familie Kahn verstoorde en van Jonah won.

Dames enkelspel
Tot nu toe weinig verrassingen in het dames enkelspel, de nummers 1 tot en met 8 zijn allen nog in de race voor de titel. Wel had titelhoudster Emine Ernst zeven games nodig voordat Esmee van Marwijk zich gewonnen gaf. Bekijk hier het schema met de kwartfinalisten.

Sanne de Hoop in actie

 

Alle uitslagen en het resterende programma is te vinden op toernooi.nl. De wedstrijden op tafel 1 en 4 zijn te volgen op tafeltennis.tv.