In Platja d’Aro(Spanje) werd van 14-16 oktober het paratoernooi ‘Costa Brava Spanish Open’ gespeeld. Namens Nederland zijn er totaal 7 spelers, 2 speelsters en 2 coaches afgereisd naar Spanje. Het toernooi kende een beperkte deelname waardoor een aantal klassen samengevoegd werden. Het nadeel hiervan was dat sommige spelers/speelsters hun krachten niet goed konden meten. Desalniettemin werden er toch meerdere medailles in de wacht gesleept.

Sem Roelofs(links) met Jiri Zák

Teamtoernooi
Sem Roelofs vormde met Jiri Zák uit Tsjechië een gelegenheidsduo. Zij wisten een zilveren medaille te behalen in het teamtoernooi. Ook Devin Wassink en Roy van der Burg behaalden een medaille. Zij verloren de halve finale van het combiteam België/Hongarije en namen de bronzen medaille mee naar huis.

Individueel toernooi
In de openingswedstrijd startte Sem Roelofs met verlies tegen Tommy Urhang uit Noorwegen. Vervolgens boekte Sem twee winstpartijen. Eerst werd Daniel Bullen uit Groot Brittannië met 3-2 verslagen en daarna was Sem met 3-1 te sterk voor Simon Heaps, ook uit Groot Brittannië.
In de halve finale versloeg Sem de uit Noorwegen afkomstige Sebastiaan Vegsund.
De verdeling van het goud en zilver ging tussen Sem en wederom Tommy Urhang, waar Sem eerder van verloor. Ook nu kon Sem niet voor een verrassing zorgen en verloor met 3-0. “Het is frustrerend om te zien hoe (relatief) eenvoudig hij het spel kan dicteren”, aldus Sem Roelofs. Het zilver was dan ook het maximaal haalbare.

Devin Wassink begon het toernooi met drie keer winst in de poulefase. Eerst werd Pablo Ascaso uit Spanje met 3-1 verslagen. Vervolgens pakte Devin een 3-2 winst op Gajannan Parmar uit India en in de laatste poulewedstrijd werd met 3-0 gewonnen van Vit Spalek uit Tsjechië.
In de kwartfinale trad Devin an tegen Ricard Sabio Ruiz uit Spanje. Devin won de eerste game en boog in de tweede game een 7-3 achterstand om naar 11-9 winst. Ook in de derde game waren de verschillen klein, maar Devin won alsnog met 15-13 en plaatste zich voor de halve finale.
Marc Ledoux bleek in de halve finale te sterk. De ervaren Belg speelde als vanouds. Met enige regelmaat kon Devin met zijn forehand scoren, maar de Belg won met 3-0.
De derde plaats en daarmee de bronzen medaille was daarmee het eindresultaat voor Devin Wassink.