Op zaterdag 11 juni werd in het Topsportcentrum te Rotterdam voor de vierde keer de NK-paratafeltennis georganiseerd door Sven Monshouwer, Andre de Knegt en Saskia Meijer, namens TTV Alexandria’66. De edities in 2020 en 2021 konden helaas niet doorgaan en het was nog maar de vraag of het zou lukken om dit toernooi in korte tijd te organiseren. Ondanks dat de bezetting met ruim 65 deelnemers minder was dan voorgaande jaren, zijn wij heel blij en trots dat het toch gelukt is.

Klassen
Dit toernooi wordt in zes klassen gespeeld, waarbij de rolstoelklasse en de staande klasse gescheiden zijn. Tevens waren er twee klassen voor schuiftafeltennis en nieuw dit jaar was de topklasse, voor spelers met een Elo rating vanaf ongeveer 1500 en spelers van TeamNL. In verband met onder andere een internationaal toernooi hadden niet veel spelers zich aangemeld voor deze topklasse, maar de reacties van de aanwezige spelers waren positief. Deze klasse is geïntroduceerd als pilot om een doorstroom mogelijk te maken voor spelers uit de eerste klasse en om spelers van Team NL ook de kans te geven om mee te doen. Deze klasse is wel gemixt, omdat er nog te weinig rolstoelspelers zijn om de klasse te kunnen scheiden. De voorwaarden voor deze (en andere klassen) zullen nog geëvalueerd gaan worden.

Beperkt seizoen
Het NK-paratafeltennis is normaliter de afsluiting van alle para-ranglijsttoernooien die tussen oktober en mei gespeeld worden. Door Covid-19 konden niet alle toernooien gespeeld en/of georganiseerd worden maar doordat de twee pararanglijsttoernooien in Amersfoort (GSVA) en Zoetermeer (DOING) wel hebben plaatsgevonden, was er gelukkig voldoende indicatie voor spelers om mee te kunnen doen aan de NK Para-tafeltennis.

Toernooidag
Nadat in de ochtend alle enkelspelwedstrijden werden gespeeld, stond in de middag het dubbelspel op het programma. Na afloop ontvingen alle trotse winnaars hun medaille uit handen van de directeur van de Nederlandse Tafeltennisbond, Achim Sialino. En uiteraard werden alle winnaars vastgelegd op de foto.
Alle uitslagen van deze dag zijn te vinden op toernooi.nl.

Wij kijken terug op een succesvol toernooi en een zeer geslaagde dag. Vooral veel dank aan de 30 vrijwilligers van TTV Alexandria ’66, de begeleiders en/of familieleden van de spelers en de zestien bondscheidsrechters die alles in goede banen hebben geleid.