Het NK Paratafeltennis 2019 werd afgelopen zaterdag 1 juni voor de derde keer op rij gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam. Bart van der Zanden, Peter Kopetzky en Martijn de Jong kroonden zich daar, verdeeld over verschillende klassen, tot Nederlands kampioen.

Op 22 tafels werd er in 12 enkelspel categorieën en 5 dubbelklassen gespeeld om een kampioenschap per klasse. De organisatie was in handen van Sven Monshouwer, Andre de Knegt en Saskia Meijer, die dit toernooi namens TTV Alexandria ’66 in samenwerking met de NTTB organiseren. Marianne Wagemakers en Wianka Overbeeke hadden de leiding over de wedstrijden, die allemaal goed op tijd verliepen.

Grotere tafeltennisbal
Het was weer een geslaagde editie, waarbij er voor de tweede keer de NK schuiftafeltennis gehouden werd. Het schuiftafeltennis is een nieuw wedstrijdaanbod van de NTTB wat nog in ontwikkeling is. Dit jaar werd er gespeeld met nieuwe spelregels en nieuw materiaal, zoals de schuifranden, push-pong batjes en een grote tafeltennisbal van 55 mm. Voor sommige spelers was het erg wennen, maar er werd voornamelijk positief gereageerd op de verbetering en verduidelijking van de spelregels. Met name de middenplank geeft heel duidelijk aan dat de bal niet hoger mag stuiteren dan de boarding.

De winnaars
Er deden in totaal 108 deelnemers mee, met afwezigheid van de internationals in verband met een internationaal toernooi in Polen. Desondanks werden er mooie en spannende wedstrijden gespeeld op goed niveau! In de hoogste lopersklasse werd na een spannende wedstrijd Bart van der Zanden winnaar. In de rolstoelklasse werden de klassen 1, 2 en 3 samengevoegd en is Peter Kopetzky winnaar geworden van de 1e klasse. Bij het schuiftafeltennis werd er een achtkamp gespeeld, die heel tactisch door Martijn de Jong werd gewonnen. Opvallend is dat de jeugdspelers van de RTC’s paratafeltennis steeds beter gaan spelen en ook goede resultaten halen.

Extra bezoekers
MJ tafeltennis was weer aanwezig om alle bezoekers, deelnemers en supporters te vermaken met de tafeltennis speeltuin. Dit evenement had deze keer extra bezoekers, het hoofdbestuur en vertegenwoordigers van de afdelingsbesturen waren aanwezig voor een vergadering. De wedstrijden verliepen allemaal volgens schema en om 17.45 uur werd de prijsuitreiking gedaan door voorzitter van het hoofdbestuur Jan Simons en wethouder Sport in Rotterdam Sven de Lange. Het toernooi werd afgesloten met het Wilhelmus waarbij iedereen uit luide borst meezong. Het was weer een geslaagd toernooi!

Bekijk alle uitslagen en standen van het NK Paratafeltennis 2019.
Bekijk ook foto’s van het NK 2019.