Op zondag 25 september werd de eerste Para Jeugd trainingsdag van dit seizoen georganiseerd. Gastheer was tafeltennisvereniging Alexandria ’66 in Rotterdam.

Onder leiding van Saskia Meijer en Frank Assmann begonnen tien spelers en een aantal sparringpartners aan deze training op zondagochtend. Het was mooi om te zien dat er weer veel bekende gezichten aanwezig waren, maar nog mooier was dat ook nieuwe spelers zich hadden aangemeld. Wij hopen dat de nieuwelingen het erg leuk vonden en meer willen leren over onze mooie sport.

Na een enigszins stroef begin, startte de training met de gebruikelijke warming-up, verzorgd door Frank Assmann. Daarna werd er hard getraind waarbij vooral ook niet vergeten werd dat het ook leuk moet zijn. Esmee vond het de zwaarste training tot nu toe terwijl Yiming juist de sfeer weer heel goed vond. De aanwezige sparring was sterk zodat ook Israël een goede training heeft kunnen draaien. De training werd hoofzakelijk gegeven door Frank terwijl Saskia zich ontfermde over de nieuwe kinderen. Tevens was er hulp van vrijwilligers waardoor de training uitstekend verliep. Saskia constateerde met trots dat de spelers ontzettend vooruit waren gegaan, vergeleken met een jaar geleden.

Het was een zeer geslaagde dag die mede mogelijk is gemaakt door de Johan Cruyff Foundation. Wel werd duidelijk dat twee trainers te weinig is voor deze groep. Een punt dat we zeker mee zullen nemen voor de volgende keer.