Racketlon is een individuele meerkamp van de vier verschillende racketsporten: TAFELTENNIS – BADMINTON – SQUASH – TENNIS, 4 rackets 1 sport.

Voor de Wereldkampioenschappen die van 2 t/m 6 augustus 2023 in Rotterdam worden gehouden, is de organisatie op zoek naar vrijwilligers:

Neem contact op met nienkeveldkamp@hotmail.com of fleuramaas02@gmail.com

Maar… als tafeltennisser kan je ook meedoen:

Inschrijving
De inschrijving voor het WK staat open voor zowel geoefende racketlonners als beginners. Je dient je wel bij de International Federation of Racketlon (FIR) in te schrijven, maar je hoeft geen lid te zijn van Racketlon Nederland. We roepen dan ook iedereen, die wel eens drie van de vier sporten gedaan heeft, op om mee te doen en te ervaren hoe leuk racketlon is.

Hoe wordt racketlon gespeeld?
Een wedstrijd tussen twee spelers bestaat uit één set (tot 21 punten) in alle vier de sporten, met dezelfde puntentelling. De speler die totaal over deze vier sets de meeste punten scoort, is de winnaar. Ieder punt is dus belangrijk. Het gaat niet alleen om in hoeverre je uitblinkt in één van de sporten, maar juist ook hoe allround je bent. Een topspeler racketlon is niet per definitie een topspeler in één van de individuele sporten. In racketlon worden de volgende onderdelen gespeeld: singles, dubbelspel, mixed dubbelspel en teamwedstrijden.

Koen Hageraats
Goede racketlonspelers komen uit alle 4 de racketsporten. Er is internationaal niet één racketsport die bij racketlon domineert. In 2007 bestond het Nederlands team qua achtergrond uit drie badmintonners, één tennisser en twee squashers. Voor dit jaar hebben we in de tafeltennisser Koen Hageraats een serieuze kandidaat voor de wereldtitel. Koen was top 5 van Nederland in tafeltennis, staat inmiddels in de Nederlandse top 20 Squash (binnen 3 jaar!!) en is niveau 4 bij tennis en badminton.

Wil je racketlon eerst een keertje uitproberen? Doe dan mee aan het Racketlon toernooi in Zevenbergen op 18 maart of de NK bij SV Victoria op 24 juni.