Op dag twee van het EK in München overheerste de teleurstelling dat Britt Eerland, Nederlands hoogst geplaatste speelster, zich uit het toernooi heeft moeten terugtrekken. In het kwalificatietoernooi voor het enkelspel verloor Sanne de Hoop haar eerste poulewedstrijd, maar was er wel succes voor Shuohan Men, die haar wedstrijd in de poule won.

Britt Eerland. Foto: Manfred Schillings.

Afmelding Britt Eerland
In de mixed dubbel wedstrijd van gisteren was al te zien dat Britt niet in heel goede doen verkeerde, maar die wedstrijd wisten zij en haar partner Benedek Olah nog wel te winnen. Vanmorgen tegen de Slowaakse combinatie Wang/Kukulkova pakten Britt en Benedek nog wel de eerste game met 11-5, maar keken daarna al snel tegen een 2-1 achterstand in games aan. In de vierde game leken ze zich te herstellen, maar helaas was de 10-7 voorsprong niet genoeg. Door onder andere een foute service en een ‘pechbal’ wonnen de Slowaken uiteindelijk met 12-10 en daarmee ook de wedstrijd. Na deze wedstrijd gaf Britt aan veel last te hebben van een oude blessure die opspeelde waardoor ze niet voluit kon spelen. Op advies van de fysiotherapeut heeft ze zich daarom afgemeld en zal ze niet meer in actie komen op dit toernooi. Een grote teleurstelling voor Britt en het team.

Kwalificatietoernooi enkelspel
Het lukte Sanne de Hoop niet om een game te pakken tegen de lastige Ho Tin-Tin uit Engeland. Ze speelde goede rally’s maar kwam overall te kort en verloor met 3-0. Shuohan Men begon heel zenuwachtig aan haar eerste wedstrijd en verloor de eerste game met 11-5 van Ramona Betz uit Finland. Nadat ze in de tweede game haar zenuwen onder bedwang kreeg was ze duidelijk de betere in de wedstrijd. Met 14-12, 11-8 en 11-6 trok ze de winst naar zich toe.

Shuohan Men. Foto: ETTU_official


Programma 15 augustus

Als eerste komt Emine Ernst in actie. Zij speelt om 12:25 uur haar eerste poulewedstrijd tegen de linkshandige Rachel Moret uit Zwitserland. De wedstrijd wordt gespeeld op tafel 3 en is te volgen via livestream. Vervolgens speelt Shuohan Men om 17:35 uur haar tweede poulewedstrijd tegen Margot Degraef. Deze Belgische kwam afgelopen seizoen uit voor tafeltennisvereniging Westa in de eredivsie heren. Ook Shuohan speelt haar wedstrijd op tafel 3 en kan live worden gevolgd.
Sanne de Hoop komt maandag niet in actie. Zij speelt haar tweede poulewedstrijd op dinsdag 16 augustus tegen de Poolse Anna Wegrzyn. Om een kans te maken op het hoofdtoernooi zal zij deze wedstrijd in ieder geval moeten winnen.