Britt Eerland en Li Jie zijn geplaatst voor de prestigieuze Europe Top 16 in Montreux. Dat toernooi wordt gespeeld op 2 en 3 februari 2019 in de Zwitserse plaats. Ook is er nieuws over de nationale damesploeg.

Voor Britt Eerland is het de eerste keer dat ze mag meedoen aan het toernooi waarin de beste speelsters het tegen elkaar opnemen. Li Jie deed al vaker mee en won het toernooi in 2017. In de finale rekende ze toen af met de Duitse Petrissa Solja. Daarvoor behaalde Li Jie al eens een zilveren en bronzen medaille op de Top 16 (voorheen Top 12). In Zwitserland is de Oostenrijkse Sofia Polcanova als eerste geplaatst, gevolgd door de Roemeense speelsters Bernadatte Szocs en Elisabeth Samara. Li Jie is als vierde geplaatst en Britt Eerland als negende. Meer informatie is te vinden op de site van de ETTU. Het definitieve programma is later te vinden op de website van het toernooi.

European Games
Nog meer goed nieuws voor het Nederlandse vrouwentafeltennis. De Nederlandse damesploeg is namelijk geplaatst voor de European Games, die gespeeld worden van 21 tot en met 30 juni 2019 in Minsk. In de Wit-Russische hoofdstad zijn de dames van Team NL als vierde geplaatst. De beste elf Europese landen doen mee aan dit toernooi, inclusief gastland Wit-Rusland. zie de tabel hieronder in het bericht over de European Games.