Na een korte vakantie is Britt Eerland sinds drieënhalve week begonnen met de voorbereiding op de Europese Kampioenschappen, die van 13 tot 21 augustus worden gehouden in München. De eerste weken hebben in het teken gestaan van de fysieke voorbereiding, dus veel specifiek uithoudingsvermogen achter de tafel en krachttraining.

WTT Star Contender Hongarije
Deze week speelde Britt weer heer eerste wedstrijden op de WTT Star Contender European Summer Series in Budapest (Hongarije). Ze startte in het kwalificatietoernooi wat nerveus tegen de Hongaarse Nagyvaradi, maar won wel met 3-2. Vervolgens was er een goede overwinning van 3-0 op Zion Lee uit Korea en daarmee plaatste ze zich voor het hoofdtoernooi. Daar lootte ze de 59-jarige legende Ni Xia Lian uit Luxemburg die ze normaal gesproken de baas is. Ze begon goed maar na een 2-1 voorsprong in games was het Ni die game vier en vijf met 11-8 won.

Na komende weekend zal Britt met haar coach Anton Pleijsier vertrekken naar Cardiff (Wales) voor een trainingsstage. Aansluitend reizen ze af naar Tunesië voor het volgende WTT Contender toernooi.