Van 9 tot 11 september werd in Lahti de Finland Para Open gespeeld. Onder begeleiding van de coaches Johan Lieftink en Lumen Dekker namen vijf Nederlandse spelers deel: Gerald van Grunsven, Yannick Paredis, Dustin Eier, Sem Roelofs en Paul van der Oord.

Paul van der Oord met zijn bronzen medaille


Enkelspel
Helaas was voor Gerald, Dustin en Yannick de poulefase ook direct het eindstation. Sem en Paul wisten hun poule wel door te komen. Sem strandde vervolgens in de kwartfinale tegen Bart Brands uit België. Paul wist in de kwartfinale enigszins verrassend te winnen van de Japanner Sato en moest het in de halve finale opnemen tegen Lam uit Hong Kong. Deze Lam was nog een maatje te groot, met 3-0 ging de halve finale verloren. Een mooie bronzen plak voor Paul, zijn eerste internationale medaille.


Dubbelspel
In de dubbelspel wisten Dustin en Yannick de poulefase te overleven. In de halve finale troffen ze de zilverenmedaille winnaars van de Olympische Spelen in Tokyo, Willl Bayley en Paul Karabdak uit Groot Brittannië. Na een 2-0 achterstand in games vochten ze zich in de derde game sterk terug, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in dit sterke duo. Na de bronzen medaille in het enkelspel dus ook in het dubbelspel een bronzen medaille voor het Nederlandse team.

 

Yannick Paredis en Dustin Eier (rechts) bij de prijsuitreiking