Er stonden vandaag maar liefst 25 wedstrijden op het programma, 24 individuele en 1 mixed dubbel. Acht van de tien Nederlandse deelnemers wisten het hoofdtoernooi te bereiken.

Kwalificatieronde
Fleur Hoogeveen en Milo de Boer strandden in de poulefase. Tegen de als eerste geplaatste Belgische Lardinois kwam Fleur niet in haar spel. In haar tweede wedstrijd kwam ze op een 2-0 voorsprong in games tegen Christensen uit Denemarken. Uiteindelijk won de Deense met 15-13 in de vijfde game. Tegen de Poolse Kubiak zat Fleur twee games dichtbij winst maar kwam ze op het einde net tekort.

Milo de Boer tegen Delincak (Slowakije). Foto: ettu_official.

Milo de Boer had een poule van drie en begon tegen de sterke Filip Delincak uit Slowakije, waar de jongens in de 1/8 finale van het teamtoernooi van verloren. Milo startte ijzersterk en kwam 2-0 voor in games. Vervolgens maakte de Slowaak 2-2 door met 11-5 en 11-9 te winnen. In de beslissende game trok Milo aan het langste eind en won met 11-9. Zijn tweede wedstrijd was tegen de Griekse verdediger Manoulopoulos. Eén game winnen was voldoende om het hoofdtoernooi te bereiken, maar de speelstijl van de Griek was te lastig. Met 11-7, 12-10 en 11-8 speelde de Griek zich naar de volgende ronde.

Hoofdtoernooi
De overige Nederlanders kwalificeerden zich voor het hoofdtoernooi dat morgen verder wordt gespeeld. Overigens deed onze jongste deelnemer, Brent Ronde, dat zonder een game te verliezen. Tijdens de laatste poulewedstrijd van Kas van Oost was een blessurebehandeling nodig omdat hij tijdens de rally een misstap maakte. Gelukkig viel het mee en kon hij de wedstrijd met een positief resultaat uitspelen.
Emine Ernst is dankzij haar ranking direct geplaats voor het hoofdtoernooi en kwam vandaag niet in actie.

De laatste wedstrijd van de dag was de mixed dubbelpartij van Chana van der Venne en Milo de Boer. Zij wonnen met 3-1 van het Turkse koppel Isik en Kaplan. Dinsdagochtend vanaf 9:00 uur zal het mixed dubbeltoernooi verder gespeeld worden.

Het schema voor dinsdag 12 juli is te vinden op ETTU.org – Draws & Results. Selecteer de juiste datum en vul bij Associations ‘Netherlands’ in.