Er stonden woensdag 13 juli negen wedstrijden op het programma. Dat het een zware dag zou worden was van te voren rekening mee gehouden. Uiteindelijk wist alleen Ivan Kahn zich heel goed staande te houden, maar wat zaten een aantal spelers dichtbij een stunt.

Mixed dubbel
In deze categorie waren Emma van der Zanden, Barry Berben en Fleur Hoogeveen nog actief. Voor een plaats bij de laatste 16 streden Emma en Barry tegen een goed Duits koppel (Bertelsmeier/Griesel) dat met gedegen spel de Nederlanders met 3-0 uitschakelden. Fleur pakte met haar Kroatische partner Petek brutaal de eerste game van Mauro Schärrer (Zwitserland) die een duo vormde met Sara Devos (België). Helaas lukte het niet om grip op de wedstrijd te houden en ging de partij met 3-1 naar de tegenstanders.

Dubbelspel
In het dubbelspel was nog één Nederlands duo actief, Barry Berben en Milo de Boer. Zij stonden tegenover de top van Europa met de Roemeen Chirita en Redzimski uit Polen. Chirita werd al met zijn team Europees kampioen en is tot op heden ongeslagen. De Pool Redzimski behaalde zilver en verloor één wedstrijd, dat was van zijn dubbelpartner Chirita. Barry en Milo bleven heel goed bij en wisten in game 3 een achterstand om te buigen in winst. Uiteindelijk ging de winst met 3-1 naar Chirita en Redzimski, maar onze jongens hebben goed spel laten zien.

Enkelspel
Daar waren nog 6 Nederlanders actief bij de laatste 64: Emine Ernst, Ivan Kahn, Brent Ronde, Kas van Oost, Barry Berben en Gabrielius Camara. Van deze zes wedstrijden werden er vijf pas in de 7e game beslist! Brent lootte de Duitser Matej Haspel en wist een 3-1 achterstand terug te brengen naar 3-3. De zevende game was bloedstollend en ging helaas met 14-12 naar Haspel. Wel sloeg Brent de mooiste bal van de dag, al koop je daar niets voor.

 

Emine ging de strijd aan met de Spaanse Elvira Fiona Rad. Ook zij moest een achterstand van 2-0 en 3-2 wegwerken. In de beslissende zevende game was het de Spaanse die de controle hield en met 11-6 won. Barry begon zijn wedstrijd ijzersterk en overklaste de Belg Tom Closset, die voor de Nederlandse club Taverzo heeft gespeeld. In de vier volgende games was het de Belg die een tandje bij zette en een einde maakte een de goede reeks overwinningen van Barry.

De wedstrijd van Kas van Oost was net zo spannend als die van Brent. Tegen de zeer sterke Fransman Adrien Coton haalde Kas alles uit de kast en stond in de zevende game met maar liefst 10-6 voor. Het lukte niet de matchpoints te verzilveren want met een paar ongelofelijke ballen maakte de Fransman 10-10 en ging er alsnog met de winst vandoor (13-11). Tegen de kopman van Israël, Tal Israeli, wilde Gabrielius revanche nemen op de verliespartij in het teamtoernooi. Gabrielius kwam 3-2 voor tegen de licht geblesseerde Israeli, die zijn spel ging aanpassen. Het lukte ‘Gabi’ niet om langszij te komen en zag de wedstrijd uit handen glippen. Met 11-7 en 11-9 gingen de laatste twee games naar Israeli.

In de wedstrijd van Ivan Kahn tegen de Engelsman Jakub Piwowar was het constant stuivertje wisselen. De eerste en derde game waren voor Ivan, maar steeds knokte de Engelsman zich terug in de wedstrijd. In de beslissende zevende game nam Ivan een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Met 11-5 sloeg hij zichzelf naar de volgende ronde. Voor een plaats bij de laatste 16 zal hij moeten winnen van de Noor Khai Noah Lam.