Voor Nederland zitten de Europese Jeugdkampioenschappen erop. Na de winst van vanmorgen speelde Ivan Kahn vanmiddag zijn wedstrijd tegen William Bergenblock uit Zweden voor een plaats in de kwartfinale. De overige Nederlandse deelnemers zijn gisteren of reeds eerder uitgeschakeld.

 

V.l.n.r.: Brent Ronde, Boris de Vries (coach) en Ivan Kahn.

Opgeheven hoofd
Ivan verloor de 1e game ongelukkig met 13-11 en ook de tweede game ging naar zijn tegenstander. Maar Ivan bleef rustig en kwam met goed geplaatst spel terug in de wedstrijd en won twee games op rij. De 5e game ging weer nipt (12-10) naar de Zweed maar weer klampte Ivan aan en maakte 3-3. In wederom een 7e game begon Ivan te passief waardoor zijn tegenstander al snel een voorsprong nam die hij niet meer uit handen gaf. Met 11-7 moest Ivan zich gewonnen geven, maar hij kan met opgeheven hoofd dit toernooi verlaten.

De cadettencoach Boris de Vries kijkt met heel veel trots terug op dit toernooi. “Ik ben op zowel Ivan Kahn als Brent Ronde ontzettend trots. Ze hebben een goed teamtoernooi gespeeld en vervolgens ook goed gepresteerd bij het individuele toernooi. Brent komt tot de beste 64 en Ivan zelfs bij de top 16 en er had nog meer in kunnen zitten want beiden verloren hun wedstrijd pas in de 7e game. Terugkijkend ben ik superblij hoe de samenwerking is gegaan. De aandachtspunten zijn voor mij overduidelijk, als ze die aanpakken dan is er naar mijn idee volgend jaar veel mogelijk”, aldus Boris.