Het teamtoernooi op de Europese Jeugd Kampioenschappen zit erop voor onze Onder-19 ploeg. De jongens eindigden als 21ste in Kroatië, de meiden finishten als 23ste.

De jongens verloren gisteren met 3-2 van Belarus en klopten Finland in het laatste duel van het teamtoernooi met 3-0. De meiden verloren met 0-3 van België en verloren hun tweede duel met 1-3 van Servië.  De eindklassering heeft als gevolgd dat beide Onder-19 teams van Nederland bij de volgende editie in de tweede categorie dienen te starten.

Wedstrijden om de 21ste/22ste plaats en de 23ste/24ste plaats worden niet meer gespeeld door onze teams. In 2019 besloten om de laatste ronde van het teamtoernooi (om de exacte plaatsing) alleen nog te spelen als dat echt nodig is. Naast de finales zijn dat de wedstrijden om plaats 3 en 4 (kwalificatie WK jeugd), 15 en 16 (degradatie) en 17 en 18 (promotie).

Vandaag start het individuele toernooi in Kroatië. Dat betekent een bomvol programma, want er worden dubbels, singles en mixed dubbels gespeeld. Een mooie kans voor onze talenten om zich nu ook individueel te meten met de beste leeftijdsgenoten van Europa. Bekijk hier het complete schema van vandaag. Succes weer iedereen!