In Wageningen werd op woensdagavond 1 februari de wedstrijd Nederland – Frankrijk gespeeld. Afgelopen zondag was Frankrijk in de uitwedstrijd in Montpellier met 3-1 te sterk. De Fransen waren door de winst op Nederland en eerder tegen Slowakije al zeker van positie één in de poule en daarmee kwalificatie voor de eindronde van het EK Teams. Daarom kwamen ze niet met de sterkst mogelijke opstelling naar Wageningen. Maar met Charlotte Lutz (WR132), Oceane Guisnel (WR283) en met de talentvolle jeugdspeelster Nina Elsa Guo Zheng, kwam er nog steeds een competitief team, om de strijd aan te gaan met de dames van TeamNL Tafeltennis.

In de eerste wedstrijd speelde Shuohan Men tegen Oceane Guisnel. Shouhan had zondag nog een overtuigende 3-0 overwinning behaald op de hoger geplaatste Pauline Chasselin, maar tegen Guisnel kwam ze er niet echt aan te pas: 3-0 voor de Française.

Tanja Helle (WR340) maakte het Charlotte Lutz bijzonder lastig. Na twee games was de stand gelijk, waarbij beide games met twee punten verschil werden beslist. De derde game ging naar de Franse en de steun van het publiek bleek helaas niet voldoende om Tanja aan de winst te helpen: 3-1.

Vervolgens nam Emine Ernst het op tegen Nina Elsa Guo Zheng. Na een stroef begin ging de eerste game met 12-10 naar Emine. De tweede game ging gelijk op en wederom trok Emine aan het langst eind. De sfeer in Wageningen kwam erin en ook de derde game ging met twee punten verschil naar TeamNL, waardoor de stand in de wedstrijd op 1-2 kwam.

Shuohan kon zich opmaken voor haar tweede wedstrijd van de avond, tegen Charlotte Lutz. Ook deze wedstrijd kende vooral gamestanden met twee punten verschil, maar dit keer steeds in het voordeel van de Française. Shuohan wist helaas geen game te pakken, waardoor de eindstand in de wedstrijd uiteindelijk werd bepaald op 1-3.

Bondscoach Marcel Kraa blikte terug op de wedstrijd: “Een verdiende overwinning van de Fransen. We hebben er een wedstrijd van kunnen maken en enkele goede wedstrijden gezien. Maar alles moet kloppen wil je van dit team winnen.”

Over een kleine twee maanden spelen we opnieuw een interland in Wageningen. Kraa: “Als we van Slowakije winnen op 23 maart kunnen we ons nog steeds rechtstreeks kwalificeren voor de eindstrijd van het EK. Het was een mooie ambiance vanavond, dank voor de steun van het publiek!.

Zet het in de agenda: donderdagavond 23 maart 19:00, Shot Wagegeningen, Haverlanden 92 in Wageningen. De toegang is gratis!